Könyvajánló

Ismét két könyvet ajánlunk a józsai könyvtár olvasóinak. Az első könyv kortalan, melyből megtudhatjuk hogyan készíthetünk egyedi ajándékot a szeretteinknek. A második kiadványban pedig egy vakmerő római kalandjaiba nyerhetünk bepillantást.

Ingrid Moras: Csomózott karkötők

Ajándékként barátainknak, egyéni kiegészítőként saját magunk számára egyaránt jó ötlet csomózott karkötőt készíteni. És hogy miként? Megtudhatjuk Ingrid Moras könyvecskéjéből, aki egyszerűen és közérthetően avat be az ékszercsomózás - egyáltalán nem bonyolult - műhelytitkaiba. A nélkülözhetetlen anyagok és eszközök, illetve a csomózási technikák ismertetése után tízféle vidám, színes mintát mutat be: rombusz-, csík- és háromszög-formájúakat, bőrrel és gyönggyel kombináltakat, piros-kék, rózsaszín és szivárványszínűeket. A tömör leírásokat színes ábrák és fotók kísérik.

kark__t__.jpg 

Simon Scarrow: A sas próféciája

Cato és Macro a két tapasztalt római centurio ezúttal a metropoliszban vesztegel, ahol egy vizsgálatot folytatnak ellenük, azonban hamarosan új kalandok várnak rájuk. A római kereskedelmi hajókat fosztogató kegytelen kalózok egy igazán különleges zsákmányra akadtak, amikor Ravenna előterében rajta ütöttek egy hajón. Néhány réges-régi görög nyelvű tekercs kerül a birtokukba, amelyek akár a birodalom végét is okozhatják, hiszen ahogy az a könyv végére kiderül a mitikus Szibilla-jóslatok olvashatóak a tekercsen. A császár titkára ráveszi a két katonát, hogy a birodalmi flottával kihajózva eredjenek a kalózok nyomába és szerezzék vissza a felbecsülhetetlen iratokat... A részleteket tekintve valósághűségre törekvő, ugyanakkor véres jelenetekben bővelkedő akciódús történelmi kalandregény ezúttal a római kori haditengerészet és tengeri hadviselés kevéssé ismert világába vezeti el a műfaj kedvelőit.

asas.jpg