Ökoiskolák a jövőért

Jó gyakorlatok a fenntartható fejlődés pedagógiájában - regionális ökoiskolák konferenciája volt a debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában.

Változtathassa meg saját, egyúttal a Föld jövőjét! Igazán üdvös pedagógia az, amely ehhez ad eszközöket a jövő felnőttjeinek. A fenntartható fejlődés eszméjére építették ezért módszertanukat azok a hazai iskolák, amelyek elnyerték az ökoiskola címet.

cikkbe1.jpg

Mi módon érjük el, hogy a mai gyermekek környezettudatos felnőttek legyenek, cselekvéseik humánus értékekre és az élet egészére tekintő, holisztikus tudatból eredjenek? – ez ügyben kapták meg a legfrissebb információkat, ismerhettek meg jó gyakorlatokat pedagógusok és érdeklődők szeptember 10-én 9 órától az Észak-alföldi Régió ökoiskoláinak konferenciáján a Gönczy Pál Általános Iskolában.

cikkbe2.jpg

Holisztikus szemlélet és módszer

Elméletet és praxist: a legtágabb és szűkebb környezetével egyensúlyban élő embereket nevelő pedagógia módszertanát, majd – az illetékes minisztériumban is – elismert jó gyakorlatait mutatták be a Gönczy Pál Általános Iskolában.

E pedagógiai módszertan komplex: a Gönczy-iskola részt vesz ezért a Magyar Hospice Alapítvány Méltóság mezeje programjában – ennek szemléletformáló munkáját Porkoláb Gyöngyi, a helyi projekt vezetője mutatta be.

Mindezen túl az ökoiskolákban kialakítható holisztikus szemléletről informálódhattak az érdeklődők.