Véget ért a Szivárvány tábor második turnusa...

2010. július 12-16-ig tartott a Szivárvány népi kézműves tábor második turnusa. A táborba naponta 7-17 óráig várták a szervezők a 17 résztvevő gyereket. A táborvezető ezúttal is Buglyóné Király Eleonóra volt.

benti_csoprt.jpg

A táborban résztvevő 6-12 éves gyerekek, nagyon jól érezték magukat az egy hét alatt, a jó időnek hála, minden tervezett programokat sikerült megvalósítani. Talán a délelőtti szabadban szervezett programokat élvezték legjobban a gyerekek. A Rózsavölgyi úton, megismerkedtek a különböző növényekkel, állatokkal Ecsedi Zsolt tanár úr vezetésével, és lovaglásra is volt lehetőség. A kemencében sült kenyérlángos pedig osztatlan sikert aratott.

Volt kirándulás a Bodaszőlőn lévő zeleméri csonkatoronyhoz, és egy kis botanikus kert érdekes növényeivel is megismerkedhettek.

A Tócó-patak mentén volt íjászkodás Dalmi Attilával, labdajátékok, sor- és váltóversenyek, papírcsónak úsztatás, és sok-sok játék az új játszótéren.

haj___450.jpg

A Debreceni Kötélugró Klub segítségével, a gyerekek elsajátíthatták az ugrálás örömeit.

Délutánonként, és csütörtök délelőtt kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.

Volt kavicsfestés, zsugorkázás (Csőke Ilona vezetésével), bőrözés, fafaragás (Vass Tamás vezetésével), szalvétatechnika elsajátítása, legyező készítése, gyöngyfűzés (Kunkli Róza vezetésével).

A szellemi TOTÓ-val egy kis agytornára is sor került. És mivel nagyon sok gyerek gyönyörűen rajzolt, így rajzpályázat is volt, melynek dobogós helyezetteinek ezúton is gratulálunk.

Apró ajándékoknak is örülhettek a gyerekek, hiszen mindenki kapott lufit, fényképet és apróbb ajándékokat, édességet.

A Rajzpályázat eredménye:

Kicsik között:

  1. Karalyos Árpád
  2. Karalyos Emma
  3. Tölli Tilda

Nagyok között:

  1. Erdélyi Eszter
  2. Ribiczei Franciska
  3. Bíró Fruzsina

cikkhez.jpg

További képek a táborról a Galériában vagy katt ide.