Balaton vagy Badacsony? - avagy nyaralási ajánló a Balatonra

A fenti kérdést, a józsai Molnár Sándornénak tettük fel, aki a Badacsonyban lévő Badacsony apartmanban várja a pihenni vágyókat.

M.Sné: Érdekes ez a kérdés, hiszen kb. 40 éves koromig a Balatonnak mi is csak a déli oldalát ismertük. Eszünkbe sem jutott az északi partra menni nyaralni, legfeljebb Fonyódról áthajóztunk néha.

__sszk__p.jpg 

Hogyan kerültek mégis Badacsonyba, ahol ma már több időt töltenek, mint itthon Józsán?

M.Sné: A sík Alföld után vágytunk egy hegyvidéki nyaralóra, ahol nyugdíjas éveinket tölthetjük. A budapesti barátnőm badacsonyi házában nyaraltunk 7 évvel ezelőtt, ahol az ott töltött idő alatt "szerelmesek" lettünk a tájba.

Mi az, ami vonzó sokak számára ebben a tájban?

M.Sné: Sokan mondják, hogy Magyarország legszebb vidéke Badacsony és környéke. Én csak alá tudom támasztani ezt az igazságot. Együtt van a HEGY, a VÍZ és a jó LEVEGŐ. Ha meleg van, akkor irány a Balaton, - tőlünk 5 perc séta - és lehet fürödni, úszni, hajózni. Ha nincs kánikula, lehet kirándulni a közeli tapolcai medence lankás dombjai között, körülöttünk a Tanú hegyek, de fel lehet mászni Badacsony tetejére a kilátóba vagy a Szigligeti Várba is. 30 km-en belül található Keszthely, Hévíz vagy például Tihany. Ezek is gyönyörű helyek, érdemes őket végiglátogatni.

Ezek szerint valóban itt töltik a nyugdíjas éveket és nyaraltatnak is?

M.Sné: Igen. A férjem 47 évi kemény munka után megérdemli, hogy a "triatlon" hobbijának éljen, miközben segít nekem a vendégek ellátásában is. Ez egy családi ház, ahol 2 szobás, jól felszerelt, külön bejáratú apartmanok vannak. Egy-egy apartmanban 4-5 főt tudunk elszállásolni.

apartman.jpg

Honnan érkeznek a vendégeik?

M.Sné: Július, augusztus a főszezon és ilyenkor az ország minden tájáról jönnek vendégek, családok, barátok. Néhány évvel ezelőtt többen jöttek külföldről - német, lengyel turisták - de mostanában inkább magyar vendégeink vannak. Üdülési csekket is elfogadunk, így sokan élnek ezzel a lehetőséggel is. Házunk a hegy lábánál fekszik, így valóban szép a panoráma a Balaton felé. Minden évben igyekszünk a házat rendben tartani, picit felújítani, hogy a vendégeink igazán jól érezzék magukat itt. Az apartmanokban lehet főzni, van hűtő, micro, tv. Lehet az udvaron is főzni, grillezni, pin-pongozni stb.

szoba.jpg

Mibe kerül ma, ha valaki Önöknél, Badacsonyban szeretne nyaralni?

M.Sné: A nyaralásra szánt összeg mindig relatív, igénytől és pénztárcától függ. Nálam egy éjszaka: 3000,- Ft./fő Gyerekekre kedvezményt adok, 3 éves korig ingyenes a szállás. Ha egy család szerényen szeretne nyaralni, akkor érdemesebb apartmant választani, és ha ügyesek, kis főzőcskével olcsón ki tudnak hozni egy nagyon jó nyaralást. De ha valaki a főzés idejét is pihenéssel szeretné tölteni, akkor tőlünk 200 m-re vannak éttermek, gyors büfék, ahol mindenki kedvére válogathat. Végül, de nem utolsósorban, mindenképp érdemes megkóstolni a méltán híres és finom badacsonyi borokat is!

További információ:

Molnár Sándorné    : 0620/9424-157

E-mail: molnarketrin@gmail.com

Web: www.badacsonyapartman.hu