Debreceni Polgárőr Egyesület felhívása

A DPE felhívja egy megtörtént eseten keresztül a lakosság figyelmét, hogy a már nem használatos elektronikai hulladékot ne a háztartási hulladékgyűjtőbe rakja ki az utcára, mert vonza az úgynevezett "kukázó" személyeket - és egyébként sem szabályos.

Ezekkel a személyekkel több félreértés, probléma merült már fel, és tulajdonképpen mi magunk generáljuk a feszültséget azzal, hogy a már nem használatos pl. magnót, vasalót, mikrohullámúsütőt az utcai szemétgyűtjtőbe tesszük ki a heti egyszeri elszállításra várva. Ezt a problémát úgy lehet kiküszöbölni, hogy az AKSD Kft. ügyfélszolgálattal egyeztetve, az erre kialakított Hulladék udvarba kell ezeket az elektronikai hulladékokat eljutatni. A képünk illuszráció, miként ne tegyük.

nekuk__ba_450.jpg

Egy megtörtént esetet szeretnénk ezzel kapcsolatosan megosztani: 2010. június 20-án történt, hogy id. Szebenyi Miklós     DPE tagunk hívott fel engem telefonon, hogy a járőrözés közben két fő kerékpáros személy több magnót, lemezjátszót visz a kerékpárja csomagtartóján a Telek utcán a Kastély lakópark irányába. Szebenyi Miklós     szemmel tartva őket követte a két kerékpárost. Én telefonon megszerveztem, hogy a Rákóczi-kertben lakó DPE társaink, Tóth László és Molnár József a lakóhelyük felől haladjanak a Telek utca felé. A Telek utca Rákoczi-kert felőli szélén találkozott össze a három DPE polgárőr a két fő kerékpárossal. Ekkor érdeklődtek tőlük, hogy honnan vannak a csomagtartón látható elektronikai cikkek. A két személy közölte, hogy ők ezeket kukákból, kukák mellől szedték össze, melyet a Polgárőrök is megerősítettek, mivel régi, törött elektronikai cikkek voltak ezek.

A Polgárőröket dicséret illeti meg, mert résen voltak, figyeltek, tették azt, ami a POLGÁRŐR dolga. Aktívan részt vettek a lakókörnyezetük közbiztonságának fenntartásában.

Őri Krisztián,
DPE elnök