"Retro pihenő"

2010. július 4-én 15 és 16 óra között a DPE (Debreceni Polgárőr Egyesület) Józsai Csoportja parlagfű mentesítést és szemét szedést hajtott végre a Kiserdő utca aszfaltozott végénél, a valamikori Úttörő tábor bejáratánál.

A DPE Józsai tagok által "RETRO PIHENŐNEK" keresztelt terület megszépítését azért kezdeményezte az Egyesület, mert ezzel az oda sétáló óvodás csoportok, az orvosi rendelőbe érkező betegek tölthetnek el néhány percet egy tiszta, hangulatos helyen, ami az idősebb józsai lakosoknak sok szép régi emléket idéz fel.
Az Egyesület vállalja a terület további, nagyobb mértékű megtisztítását is, a nemes cél érdekében. Sőt! Megfogalmazódott az az ötlet, hogy az Önkormányzat és a Nyírerdő Zrt. segítségével, valamint pályázati források lehívásával egy igazi "RETRO PIHENŐT" is érdemes lenne itt létrehozni, melynek az alapjai már meg is vannak: gyönyörű természet, lombos fák, alkalmanként békás tóvá duzzadó vizes terület. Már csak néhány pad kellene és közvilágítás, és kész is lenne a park. Bármelyik svájci kis falu megirigyelné.

retro_450.jpg

Munka van bőven ugyanis a felelőtlen emberek zöld hulladékot, műanyag- és papíralapú szemetet, betontörmeléket nagy mennyiségben hordanak ki szabálytalanul erre a területre. Ilyen esemény észlelése esetén a Rendőrség, valamint a Nyírerdő Zrt. felé minden esetben bejelentéssel fog élni az Egyesület, a szabálysértőkkel szembeni törvényes eljárás lefolytatása érdekében. A fényképen jól látszik, hogy parlagfű akadt bőven, ami az allergiás betegek, kismamák és nyugdíjasok legfőbb „ellensége”. Az akció 60 percig tartott, gyermekeink tiszta és egészséges környezetéért.

retro450.jpg
A megtisztitott terület

Őri Krisztián
DPE elnök