A Józsai Könyvtár ajánlja

Ezen a héten ismét egy könyvre és egy DVD-re szeretnénk felhívni az olvasók figyelmét. A Józsai Könyvtárba új DVD filmek érkeztek, válogassanak belőlük és a kölcsönözhető könyvekből kedvükre.

Spongyabob

Ó, az a kellemes, nyugodt élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás, és a herkentyűburger mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban... Ám a világ hamarosan megláthatja, mennyire be tud durvulni a helyzet a víz alatti paradicsomban, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Amikor ő és legjobb barátja, a kelekótya Patrick egy nagyszabású kalandba vágnak, hogy felkutassák Neptunusz király ellopott koronáját, és keresztülhúzzák a gaz Plankton diktátori terveit, SpongyaBob azon kapja magát, hogy egy szendvicset vezet azon a kiszámíthatatlan úton, ahol felfedez új világokat, veszedelmes szörnyetegeket, no meg azt, hogy gyereknek lenni végeredményben nem is olyan rossz dolog.

dvd_k__p_250.jpg

Conn Igulden: Az uralkodó

A Kr. e. 1. század első évtizedeiben egy Róma városához közeli birtokon két fiatal fiú szenvedi végig a hagyományos római nevelés minden kínját. Marcus és Gaius gyermekkori kalandok, vad verekedések és kemény próbatételek között jutnak el a felnőtté válás küszöbéig, amikor a váratlanul kitört rabszolgalázadás nyomán életük veszélybe kerül. Csupán a katonai szellemű neveltetésük során elsajátított harctudásuknak köszönhetik a túlélésüket az út során, így sikerül Rómába menekülniük. A korabeli világ egyik legnagyobb, izgalmas és lüktető városában újfajta élmények várnak rájuk, és ők sem a kísértéseknek, sem a veszélyeknek nem tudnak és nem is akarnak ellenállni.

k__nyv_k__p_250.jpg