Józsán járt az elfogadás kamionja

Fogadd el, fogadj el! - címmel érkezett ma Józsára az elfogadás kamionja. Az integrált (egészségeseknek és fogyatékosoknak szóló) egész napos családi és sportnapnak országos közvélemény formáló célja volt.

Sérültek és egészségesek az elfogadás jegyében tölthették el a mai napot. Az időjárás is kedvezett, gyönyörű napsütéses idő volt az egész nap folyamán, így mind a Józsaparkban, mind a sportpályán lehetőség volt az összes meghirdetett program megtartására.

kamion_450.jpg


Reggel a zászlóátadással kezdődött a program, mely során a Sillye Gábor utca elejéről a Józsaparkba hozták a zászlót, és adták át a motorosoknak. A motorosok ezután végig vitték a zászlót településünkön. A Józsaparkban egymást váltották a különböző színpadi produkciók, a „Kézenfogva” kamiont pedig egész nap lehetett látogatni. Ezen kívül volt még kézműves foglalkozás-, és vásár és rengeteg játék várta kilátogatókat, s kipróbálható volt egy igazi rally autó is.

szinpad_450.jpg

Az Unokakert utcai sportpályán egész nap gurult a labda. Több korosztályos labdarugó torna volt, de több állomásos játékos vetélkedőn is részt vehettek az érdeklődő gyerekek, fogyatékkal élő társaik bevonásával. A kerekesszékes-kerékpáros ügyességi verseny és memóriajátékon is szintén együtt versenyeztek az egészséges gyerekek és fogyatékos társaik.

sport_450.jpg

Reméljük, hogy ez a nap egy nagy lépés volt abba az irányba, hogy gyermekeink számára már természetes legyen a fogyatékkal élő társaik elfogadása, segítése, támogatása.

bowling_450.jpg

További képek a Galériában vagy katt ide.