Józsanet praktikák, Józsaiaknak

A Józsanetet egyre többen használják nap, mint nap, mégis megosztanánk a legfontosabb érveket, amiért mindenképp érdemes hetente rápillantani vagy...

Józsanet hírlevél - Iratkozzon fel! De miért is?

A hírlevél, a legfontosabb funkció. Hetente egy hírlevelet küld ki a rendszer az e-mail címünkre, mely hétfőn kora reggel már a postaládánkban vár minket. Egyrészt emlékeztet, hogy hetente egyszer megnézzük településünk legfrissebb híreit, másrészt felhívja figyelmünket az adott heti programokra. Természetesen, mivel hetente akár 20 hír is kikerül oldalunkra, így itt csak a legfontosabbak kerülnek felsorolásra. A hírlevélre feliratkozottak így nem felejtkeznek el róla, hogy legalább hetente egyszer megnézzék az oldalt és nem maradnak le semmilyen helyi programról sem.

praktika2.jpg

Józsanet - ne maradj le semmiről

Vannak olyan hírek, információk is melyek csak a józsaneten keresztül érnek el hozzánk. Ilyen volt például a virágosztás. Tényleg nem tudhatott róla mindenki, mivel mi is csak hétfőn kaptuk a hírt, hogy szerdán délután lesz az ingyenes virágosztás. Itt még a hírlevél sem segített volna. Ezért is érdemes hetente többször rápillantani oldalunkra, nem beszélve azokról az esetekről, ha mondjuk átmenetileg módosul a buszmenetrend, vagy buszútvonal. Oldalunkon mindig megjelennek az aktuális józsai buszokat érintő változások is.

Józsanet - az információs adatbázis

Mikor rendel az orvos? Mikor indul a busz? Meddig van nyitva a könyvtár? Mennyi a közösségi ház telefonszáma? Felhívnám az ovit, hogy ma nem megy a gyermek óvodába, de mi az óvoda telefonszáma? Ebédet kellene rendelni, de mit? Ezekre a kérdésekre mind megtaláljuk a választ a józsanet weboldalon.

Józsanet fórum - Elmondanám a véleményem

Ma már egyre ritkább a lakossági fórum. Ennek talán az is az oka, hogy az információs társadalomban interneten, telefonon gyorsan bármilyen információ beszerezhető. E hiányt pótolnák az internetes fórumok. Egymással információt cserélhetnek, véleményt nyilváníthatnak az emberek. Mindenki látja mindenki hozzászólását. Hát hol van akkora terem, ahová elférünk 13000-en? És itt ráadásul nem vagyunk egy időponthoz kötve, a virtuális fórumhoz bárki bármikor hozzászólhat és akár új témát is létre hozhat. Olyan ez, mint egy nagy lakossági fórum, idő és térbeli korlátok nélkül. A teljes név, e-mail címmel regisztrálás pedig azért szükséges, hogy vállaljuk véleményünket, ne bújjunk becenév vagy monogram mögé. A becenév alatt írt vélemény olyan, mint egy névtelen levél vagy, hogy szemléletesebb példával álljak elő, mint egy olyan lakossági fórum ahová az emberek álarcban, álruhában, hangtorzítóval mennek.

prkatik__k1_450.jpg