Föld Napja A Gönczy Pál Általános Iskolában

Élő bolygó névvel rendeztek tegnap ökológiai vetélkedőt a Rózsavölgy utcai gyermekkertben, a Föld napja alkalmából. A megmérettetésen összesen 15 csapat vett részt, a város iskoláiból és Érmihályfalváról.

Somogyiné Víg Évát arról kérdeztük, hogyan rendezik meg az iskolában a Föld Napját?

Somogyiné Víg Éva: Ilyenkor nálunk a Gönczy Pál Általános Iskolában Föld Hete van, melynek keretében a gyerekek minden nap más-más feladatot kapnak. Hétfőn egy kiállítást nyitottunk meg az iskola aulájában „Zöld szemüveggel a fenntartható életért” címmel. A kiállítás anyaga egy egész tanéven át tartó projektmunka során készült, melybe iskolánk tanulói és pedagógusai is részt vettek. Volt még ezen kívül komplex természettudományos iskolai vetélkedő és szelektív hulladékgyűjtés is. Tegnap pedig megrendeztük ezt a vetélkedőt a Rózsavölgyi utcai Gyermekkertben.

Mi volt ennek a megmérettetésnek a célja?

Somogyiné Víg Éva: A vetélkedő elsődleges feladata az volt, hogy megmozgassuk a gyerekeket. Ilyen versenyt most rendeztünk először, de mivel sikeres volt, így szeretnénk minden évben megrendezni majd.

Hogyan zajlott a vetélkedő?

Somogyiné Víg Éva: Egy-egy csapat hat-, hét- és nyolcadik osztályos gyerekekből áll. 15 állomást kellett teljesíteni a csapatoknak, körforgás szerűen. A feladatok nagy része ökológiai feladat volt, témájuk, a Föld, az élővilág és az élővilág összefüggései voltak. Három előzetes feladata is volt a gyerekeknek, melyet most mutattak be a zsűrinek. Majd a nap eredményhirdetéssel zárult.

Kik állhattak fel a képzeletbeli dobogó három fokára?

Somogyiné Víg Éva: Első helyen a Zelk Zoltán Általános Iskola „Nyíló akác” csapata végzett 321 ponttal, őket követte a Bolyai János Általános Iskola „Bolyai” csapata 299 ponttal, a harmadik helyen pedig az Epreskerti Általános Iskola „Epreske” csapata végzett 298 ponttal.

Gratulálunk a helyezetteknek és természetesen a többi csapatnak is, hiszen ők is legjobb tudásuk szerint teljesítették a vetélkedőt!

cikkhez_1.jpg

A képen a győztes csapat (Nyíló akác)

További képek a vetélkedőről a Galériában vagy katt ide.