Csatornázás utáni helyreállítás - hibalista készült

A csatornázás utáni helyreállítás finoman szólva is hagy kívánni valót maga után. Az alábbi hibalista vár megoldásra, és ha van még hiba, akkor bővítésre.

Képviselőink kezdeményezésére lakossági segítséggel elkészült egy hibalista, mely tartalmazza utcákra lebontva, hogy pontosan hol és milyen hiba van a helyreállítás után. A lista megtekinthető itt. Aki még tud hibáról, vagy ez a lista nem tartalmaz valamit pontosan, az jelezheti az alábbi e-mail címen: debresun@chello.hu. Készül egy térkép is (megtekinthető itt ), melyen pontosan látható, hogy hol nincs még a hiba kijavítva. Elnézve a listát, van mit javítani a kivitelezőknek.

Amit még érdemes tudni:

- A kivitelező csak az eredeti állapotnak megfelelő, elfogadott helyreállítás után kaphatja meg a kivitelezés teljes ellenértékét.

- A program műszaki ellenőre elkészített egy az alábbitól független hibajegyzéket, amely persze jórészt tartalmazza a térképre folyamatosan felkerülő hibákat is, de inkább kétszer legyen nyilván tartva, mint egyszer sem.

- Sajnos folyamatosan is keletkezhetnek hibák /pl. Nagyszentgyörgy u./, ezért a lista frissítésére is szükség van.

- A kivitelező a későbbiekben is garanciális felelősséggel tartozik. /Mivel a város más területein a kivitelező még hosszabb ideig dolgozik, így az a veszély nem fenyeget, hogy eltűnik a "ködben"./

- A Bocskai I. utcát a Közútkezelő KHT "állította helyre" önmagának, mint az út kezelője, így a javításokat itt tőlük kell bevasalni.

- Ezt a listát a program lebonyolításáért felelős ISPA csoport is ismeri. Addig lesz vele dolguk, míg a nyilak "kizöldülnek".

Forrás: www.debrecen-jozsa.com

k__p_003_cikkhez.jpg

A képen egy Bocskai utcai csatornaszem látható.