Napelem - a jelenkor megoldása

Az egyre növekvő energiaárak mellett mindenki szívesen csökkentene villanyszámláján. Most itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy minimalizálja költségeit úgy, hogy közben környezetét is kíméli.

Immár Magyarországon is elérhető a Fotovoltaik rendszer, melyet osztrák szomszédaink már előszeretettel használnak. A Fotovoltaik rendszerek olyan eszközök, amelyek a fénysugárzási energiát, elsősorban a napenergiát, közvetlenül villamos energiává alakítják. Teszik ezt oly módon, hogy a fény elnyelődésekor a solarmodul mozgásképes töltött részecskéket generál és egyenáramot termel. Ez az egyenáram aztán tárolható akkumulátorokban és átalakítható 220 V-os váltóárammá is. Ez közvetlenül felhasználható a fogyasztók számára, de visszatáplálható az elektromos hálózatba is, és így értékesíthetővé válik. Ez a dolog egyébként nem új keletű, hiszen napelemek segítségével oldják meg már 1958. óta az űreszközök üzemeltetését, de használják parkolójegy automatáknál és számológépekben is. Ugyanakkor az áramot előállító napelem nem tévesztendő össze a napkollektorral. A napelem egyenáramot, a napkollektor hőt termel.

k__p_02.jpg

A napenergia hasznosításának előnyei:

- csökkenek az energiaköltségek

- korlátlanul rendelkezésre áll

- nem keletkezik olyan melléktermék, mint például a korom, sem olyan üveghatású gázok, mint a CO2

- nem vagyunk kiszolgáltatva az esetleges nemzetközi konfliktusoknak, krízishelyzeteknek

A napenergia hasznosításának egyik legfőbb előnye pedig az igénybe vehető támogatásokban rejlik. A fotovoltaik berendezések telepítésére számos támogatási pályázat érhető el mind magánszemélyek, mind közületek, és gazdasági társaságok részére is.

Magánszemélyek több mint 50% vissza nem térítendő támogatást kérhetnek az államtól. Cégek esetében 50%-ig vissza nem térítendő támogatást, míg önkormányzatok szintén kérhetnek támogatást, az ő esetükben a vissza nem térítendő támogatás elérheti a 70%-ot is.

k__p_02.jpg

A rendszer szerelhető ferde tetőre, lapos tetőre és szabadtéri szerelési rendszerrel is. A teljesítménye kategóriánként változik: 1,5 kW-tól 500 kW-ig. Így egy ilyen rendszer egy kis család, de akár egy nagy gyár energia felhasználását is biztosítani tudja. A beruházás megtérülési ideje 6-10 év! A Zöld Ferment Kft. teljes körű szolgáltatással várja leendő partnereit az engedélyeztetéstől a kivitelezésen át a kulcsátadásig. Továbbá 5 évre teljeskörű, 25 évre 80% hatásfok garanciát vállalnak.

További információ:

Balogh László

+3620/981-0630

www.greenetik.eu 

k__p_03.jpg