Rendőrségi felhívás

A Debreceni Rendőrkapitányság józsai körzeti megbízottjai ismételten felhívnák a lakosság figyelmét néhány fontos dologra, mely segítségével rengeteg bűncselekmény megelőzhető lenne településünkön.

rendorseg.jpg

Mint arra már többször felhívtuk a figyelmet, rengeteg az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmény településünkön. Sajnos ezek száma csak a lakosság együttműködésével csökkenthető. Arra kérünk mindenkit, hogy ne legyenek hiszékenyek, ne bízzanak meg ismeretlenekben, és idegeneket soha semmilyen körülmények között ne engedjenek be a házukba.

A jó idővel együtt sajnos a különböző "házalók" is megérkeztek Józsára. Ezek az emberek vagy eladni próbálnak valamit, vagy pénzt akarnak kicsalni áldozataiktól. Utcai árusoktól soha ne vásároljunk, mert csak rossz minőségű hamisítványt sóznak ránk vagy rosszabb esetben kifigyelik, honnan vesszük elő a pénzt és később visszatérnek eltulajdonítani azt. Elterjedt mostanság, hogy az ilyen házalók nagyon olcsón ajánlanak élelmiszert, háztartási cikkeket, melyekre akár több tízezer forint előleget vesznek fel. Ők nagyon gyakran hivatkoznak valamelyik ismerősünkre, szomszédunkra, hogy ő is vásárolt már tőlük. Ennek soha ne dőljünk be.

Sajnos még mindig bevett szokás az is, hogy a csalók valamely szolgáltató emberének adják ki magukat és azt próbálják elhitetni velünk, hogy pénzt szednek valamiért. Ilyen esetben mindig kérjünk igazolványt, írjuk fel az adataikat és a rendszámukat, ha autóval közlekednek. Pénzt pedig soha semmi estre ne adjunk nekik, hiszen egyik szolgáltató sem szed ily módon semmiféle pénzt.

A jó időben megnövekedett a kerékpáros forgalom is Józsán. Mind a bicikliseket, mind az autósokat arra kérnénk, hogy fokozottan figyeljenek oda egymásra. A kerékpárosok figyeljenek oda a kerékpár kötelező tartozékaira és a KRESZ szabályok betartására. Mivel a bicikli is jármű, ezért természetesen rájuk is vonatkozik, hogy ittasan semmilyen körülmények között ne üljenek kerékpárra.

Itt hívnám fel főleg a fiatalok figyelmét is arra, hogy a törvény értelmében, a közterületeken a szeszes ital fogyasztása tilos!

Rend__reink_570.jpg