Nordic Walking születésnap

December 14-én ünnepelte megalakulásának 6. évfordulóját a Nordic Walking Józsa csoport.

 

nw_2_745_745

A lelkes sportszerető közösség 2015. december 14-én alakult meg 14 fővel. Létszámuk az első évfordulóra megduplázódott, és jelentős azok száma is, akik alkalmanként csatlakoznak a gyalogló programokhoz. Az eltelt 6 év alatt sokat tettek a sport és az egészséges életmód népszerűsítéséért, rendszeresen jelen vannak a helyi közösségi rendezvényeken, és minden évben beneveznek a Magyar Szabadidősport Szövetség őszi gyalogló hónap programsorozatába.

Foglalkozásaikat minden héten kedden és csütörtökön délután tartják, amikor rövid bemelegítés után hosszabb-rövidebb gyaloglóbotos túrákat tesznek a környék közlekedési légszennyezéstől mentes útvonalain.

nw_1_745.jpg_745.

2022-ben – immár hetedik évükbe lépve – folytatják egészségmegőrző gyaloglásaikat, és szívesen látnak minden érdeklődőt a köreikben. A kezdőknek igény szerint oktatást tartanak, és ehhez gyaloglóbotot is tudnak kölcsönözni.

Aki szeretne többet tudni a nordic walking sportról, és szívesen csatlakozna egy összetartó baráti közösséghez, Herbákné Ilyés Ilonánál jelentkezhet a 06 /30/ 257 3072-es telefonszámon.