Leaszfaltozzák a Szőlőhegy utcát

Az alsó-józsai utca szilárd burkolatot kap, és a csapadékvíz elvezetését is megoldják.

Szeptember 23-án reggel látott munkához a markoló Alsójózsán a Szőlőhegy utcában, ahol évek óta gondot jelent a por.

"Itt egy viszonylag járható út volt, a problémát az jelentette, hogy rémségesen poros a környék. Ha elmegy egy autó nyáron, percekig porfelhő van az utcán" - magyarázta Kósa Lajos országgyűlési képviselő. Ennek azonban hamarosan vége, megkezdődött ugyanis lakossági kezdeményezésre az útépítés. Kósa Lajos hozzátette: a megyei jogú városok közül Debrecen számolja fel a legnagyobb ütemben az ilyen állapotú utakat.

ksa2_640

"A Szőlőhegy utca 312 méter hosszan és 3,5 méter szélességben lesz majd leaszfaltozva, mind a két oldalán egy-egy széles útpadka résszel. Emellett pedig ivóvíz hálózat rekonstrukció is lesz, illetve csapadékvíz elvezetést is kiépítenek" - mondta Majer Tamás önkormányzati képviselő. 

A városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a fejlesztés javítja az itt lakók életminőségét. Ez a beruházás egyébként része annak a nagyszabású közlekedés-fejlesztési programnak amelyet az önkormányzat valósít meg. Ennek keretében városszerte utak, járdák, forgalmas csomópontok, illetve lakótelepi parkolók újulnak meg.

sz337l337hegy_745

2012-ben a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére elindítottuk a Kertségi Fejlesztési Programot, melyre az idei évben rekord összeg, 6,1 milliárd forint áll rendelkezésre, melynek az egyik legnagyobb eleme a lakossági kezdeményezésű útépítési program megvalósítása. Mintegy 1,7 milliárd forintból 27 utca részben vagy teljes egészében kap szilárd burkolatot - mondta el Papp Viktor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

A beruházás 56 millió forintba kerül és az időjárástól függően, várhatóan még ebben az évben elkészül.