Lombgyűjtő zsákok osztása

Október 18-án, hétfőn 18.30-kor osztanak lombgyűjtő zsákokat az egyéni önkormányzati képviselők - Balázs Ákos és Majer Tamás - Józsán, a Józsapark piacterén.

Több mint tíz évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezte, hogy a város ingyenesen biztosítson lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek. A kezdeményezés évről évre töretlen, idén, több, mint 200 ezer zsákot osztunk ki a debreceniek részére – mondta Papp Viktor frakcióvezető.

A Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettünk meg, mert célunk, hogy Debrecent zöld és fenntartható módon fejlesszük.

Elindítottuk és folytatjuk a lakótelepek zöldterületeinek minőségi megújítását célzó Zöld Város programot, létrehoztuk a Fenntartható Debrecen díjat, a Civaqua-program keretében elhozzuk Debrecenbe a Tisza vizét, zöld növényeket telepítünk a buszvárókba, naperőművet építünk, a Debrecen a mi kertünk program keretében a debreceniekkel összefogva öt év alatt elültetünk 10 ezer fát, véderdőket alakítunk ki a város nyugati oldalán, s folytatjuk Debrecen intézményeinek energetikai korszerűsítését. Zöld programjaink megalkotását, kidolgozását már egy szakértőkből és elhivatott debreceniekből álló Környezetvédelmi Munkacsoport is támogatja, segíti. Debrecen fenntartható és zöld fejlődése érdekében elindítottuk a Future of Debrecen mozgalmat.

zsk2_745