Bemutatkozik a JÓZSAI SZÉPKORÚAK KLUBJA

A megszűnt Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület helyett 2021. május 26-án az első klubgyűlésen megalakult a Józsai Szépkorúak Klubja. A klubtagok létszáma 29 fő, akik a korábban a megszűnt egyesületnek is a tagjai voltak. Klubvezető Kerékgyártó Lászlóné (Pannika) lett.

 

kirndulnak_resize_745

Első programra 2021. június 9-én került sor, a Kós Károly szakgimnázium területén (Debrecenben) a Diószegi Sámuel botanikus kertet látogatták meg. A bejárás során szakavatott kisérőt is kaptak, aki igazán tartalmas ismereteket osztott meg a publikummal, és sok szép látnivalót csodálhattak meg a kirándulók.

Ezután a Józsa Grund sportlétesítményében tartottak szalonnasütést 2021. június 16-án. A sportlétesítmény bejárása után 30-perces irányított tornagyakorlatokat végezhettek, s kipróbálták a nemrég átadott kondipark eszközeit is. A tornázás után jól esett ebéd, kezdődött a „ki-mit hozott azt együk is meg”, de előtte még meg kellett sütni a szalonnákat, a páros kolbászt.

tornznak_resize_745

 Közben megérkezett a társasághoz Majer Tamás, önkormányzati képviselő úr. Köszöntő beszéde után lehetőség volt aktuális problémák felvetésére, megbeszélésére. 13 órakor megérkezett Kocsár László rendőrszázados, aki előadásban az úgynevezett "Unokázós csalók" módszereit ismertette, megtörtént és rögzített telefonhívásokat is bemutatva. A nap vége nótázással, énekléssel telt.

2021. július 18.-án jótékonysági rendezvényen vett részt a klub. A Kiserdő utcai játszótéren az ebéd főzésnél segítettek, majd pedig egy sérült kisgyermek gyógykezeléséhez járultak hozzá, bizakodva az orvostudományban, és remélve, hogy a gyerkőc mielőbbi meggyógyulhat.

A nyári pihenés alatt még fellépett a csapat július 23-án megrendezett IV. Tiszántúli Nyugdíjas Kórus Találkozón, melyre Hajdúnánáson került sor.

Augusztus 7-én Fülöpön jártak, a 25. Fülöpi Jubileumi Falunapon, ahol szintén fellépett a Klub dalköre.

Ezután augusztus 14-én Józsán, a Kanczel János citeraművész emlékére szervezett rendezvényen léptünk fel, illetve segédkeztek a szervezésben. A Klub dalköre Hajdúsági nótákat adott elő, majd a fináléban a Fülöpi Piros Mályva Népdalkörrel közösen énekeltek. A megemlékezés nagyon jól sikerült, szép emléket állított a Kanczel nagyapaéletútjáról, tevékenységéről, amelyet a családja és a Hajdúsági Népzenei Együttes ápol és visz tovább.

csapat_resize_745_01

További képek a Gelériában vagy katt ide.

Ha Ön is szeretne csatlakozni a Klubhoz, keresse Gorzsás Antalt (06/70/333-8430).