A józsai Kiss testvérek 4 érmet szereztek az EB-n

Rövidre sikerült az idei vakáció a hajdúböszörményi East Fighters SE versenyzőinek, köztük a józsai Kiss Georgina (16 év) és Kiss Boglárka (13 év) számára is. A nyár nagy részét edzéssel, felkészüléssel töltötték a klub új dojo-jában.

csapat_700_823

2021. július 31-augusztus 1-én rendezte meg a Shotokan Stíluszövetség a 10. SKDUN Európa Bajnokságot Szlovéniában, Novo Mestoban. Az idei kontinensviadalra minden ország meghatározott számú versenyzőt indíthatott kategóriánként a kialakult pandémiás helyzet miatt, ezért itthon is válogató versenyek döntöttek az indulás jogáról. A Keleti Harcosok 10 fős kerettel vágtak bele a felkészülésbe ez alapján, de sajnos 1 fő végül súlyos térdsérülés miatt visszalépni kényszerült.

 

19 ország 450 versenyzője lépett tatamira a kétnapos megmérettetésen, ahol eldőltek az Európa bajnoki címek. Magyarország 74 fős válogatott kerettel érkezett Szlovéniába.

A versenyre Pápista István (2 dan) klubelnök és Kis Zoltán (6 dan) mester készítette fel a hajdúböszörményi csapatot. A közös munka ismét meghozta a fényes sikereket. Az erős nemzetközi mezőnyben is szépen helyt álltak a hajdúság legjobbjai. Az egyesület mérlege végül összesen 5 arany, 2 ezüst és 3 bronz lett.

ginak_resize_933

Kiss Gina és Kiss Bogi két-két egyéni számban neveztek. Formagyakorlatban a testvérpár maguk mögé utasította a versenytársakat és ezzel a dobogó legfelső fokára állhattak. Küzdelemben, a döntőben Gina a második, míg Bogi a harmadik helyet vívta ki magának. Sok élménnyel és újabb tapasztalatokkal tértek haza.

bogi_resize_938

További szép sikereket kívánunk! Hajrá lányok!