30 évesek ma!

Ma 30 éve, 1989. október 10-én indult el a shotokan karate edzés Alsó-Józsán, az akkor még Józsakert Utcai (ma Lorántffy Zsuzsanna) Általános Iskola kis tornaszobájában.

Az edzéseket Zombori Ferenc és Jámbor István akkor még "kék öves karate mesterek" kezdték el, Patkovszky Péter folytatta, majd az idők során Őri Krisztián vette át a klub irányítását. Az eltelt három évtized alatt a "Hajdú" Bushidoból újabb klubok és szakosztályok nőttek ki. Úgy, mint pl. a Józsai SZTSE Karate Szakosztály,  Nagyrábé Karate Szakosztály, DEAC Karate Utánpótlás Szakosztály. 30 év alatt több mester segítette a józsai karatésokat: Juhász Tibor 5. Dan, Kis Zoltán 6. Dan, Tímár Zoltán 5. Dan, Ferencz Tibor 5. Dan, Juhász Ferenc 7. Dan (MKSZ alelnök), Nemes István 5. Dan (SKS-SKDUN Főbíró), Takács Mihály 4. Dan (a margittai testvér egyesületünk elnöke). 

A klub szakosztályainak szakmai munkáját Jámbor István 1. Dan mellett felesége Jámborné Molnár Éva 1. Dan, Győri István 1. Dan, Sipos László 1. Dan, Pántya László 5. Kyu és Kollárik Péter 5. Kyu vezeti. A Bushido több magyar bajnoki, országos bajnoki, diákolimpiai valamint nemzetközi helyezéssel rendelkező tanítványt nevelt ki. Többek között az Őri testvérek: Őri Panna Krisztina és Őri József Béla. A Jámbor testvérek: ifj. Jámbor István és Jámbor Zsófia. Továbbá Bessenyi Máté, Dobos Tifani, Lossos Balázs, és a Török testvérek: Török Olivia és Török Ábel. Ezek a tehetséges karatékák azóta mind a DEAC Karate Utánpótlás Szakosztályának igazolt versenyzői a Bushido és egész Debrecen dicsőségére.

Nagy öröm a klub számára, hogy a Nagyrábé Karate Szakosztály létrehozásával a shotokan karate nem csak véglegesen megvetette a lábát ebbe csodálatos Sárréti községben, hanem sokadik alkalommal hoznak haza Nagyrábéra csillogó érmeket Kollárik Luca, Szabó Lóránt és Szabó Kitti Bushidos versenyzők.

A három évtizedes szakmai munkát elismerve a Dr. Mazsu János vezette Debreceni Értéktár Bizottság felvette a Bushido Karate Sportegyesületet 2018. decemberében a Debreceni Értéktárba, mely döntés nagy megtiszteltetés és elismerés is a Cívisvárostól.

30_745 

Boldog 30. születésnapot Bushido Karate Sportegyesület!

Őri Krisztián
elnök
Bushido Karate SE