Élményszerző közösségi aktivitások a Gönczy hét keretében

Az idei tanévben nagyon hamar, szeptember 3. hetében 16-20-a között rendeztük meg a Gönczy-hét programsorozatot azzal a céllal, hogy segítsük a közösségformálást, fejlesszük az együtt dolgozás képességét az osztályokon belül és az osztálykereteket átlépve, végül pedig, hogy mindenki, diák, tanár, meghívott vendég jól érezze magát, és maradandó élményekkel gazdagodjon a hét alatt.

Lássuk mi is történt az egy hét alatt? 

Hétfő - „Hangolódjunk!”

Szép, őszi, napsütéses időben rendeztük meg az első programunkat, amellyel a megalapoztuk az egész heti jó kedvet. Minden osztályt kerti piknikre vártunk.

gnczykp_518_518

A gyerekek elhozták a kedvenc játékaikat, megosztották a társaikkal, és természetesen, ahogy egy jó piknikhez illik előkerültek az otthonról hozott sütemények, innivalók. Elővettük a pingpong- és a csocsóasztalt, és akik kedvet éreztek hozzá, rajzolhattak az aszfaltra.

Kedd - Érzékenyítő délután

A hagyományoknak megfelelően olyan programokat szerveztünk tanulóinknak, melyek során megtapasztalhatták milyen fontos, hogy figyeljenek egymásra, segítség egymást. 

Ezen a napon házhoz jött a Csokonai Színház, és vele a Jeruzsálem. Volt filmklub.

A káros szenvedélyekről, az áldozattá válásról, az internet veszélyeiről háromféle oldalról is hallhattunk a védőnő, a rendőrség,az ügyész szemszögéből. 

Szerda - DÖNK–  ISK-közgyűlés

Hagyományosan az iskola két gyermekszervezete közösen tartja az évnyitó közgyűlését, ahol a leginkább várt napirendi pont a DÖNK vezetőjének és helyettesének a megválasztása. A titkos szavazás eredményeképpen a 2019/2020-as tanévben az iskola DÖNK-vezetője ismét Szentesi László 8. a osztályos tanuló lett. Helyettesének a közgyűlés Szűcs Júliát választotta meg a 7. b osztályból. Gratulálunk, eredményes, jó munkát és közösségszervezést kívánunk nekik!

Csütörtökön miénk volt a Grund és a Rózsavölgyi Gyermekkert!

Még az időjárás is nekünk kedvezett ezen a napon. Előbb elvégeztük az időszerű őszi munkákat a kertben, majd következett a játék.

A Józsa Grund a legnépszerűbb helyszínnek bizonyult, minden tanuló megfordult itt: a fiúk fociztak, a lányok és a vállalkozó fiúk strand röplabdáztak, lehetett csocsózni, tollasozni, pingpongozni, szurkolni.  

A farmon változatos retro játékokkal vártuk az érdeklődő gyerekeket. Olyanokkal, amelyekkel szüleik, nagyszüleik játszottak. Volt többféle ugróiskola, körjátékok, népi játékok és előkerült a népszerű gumijáték is. A játékban megéhező gyerekeket zsíroskenyér uzsonna várta.

Péntek - Pályaorientációs nap

A rendkívül izgalmasan indult napon – korán reggel egy vaddisznó látogatott el ökoiskolánkba – számolatlanul sok szakmával ismerkedtek a gyerekek az iskolában, és külső helyszíneken. A szakmák jeles képviselői, egykori diákjaink bemutatói tették élményszerűvé a napot. A Piroska és a farkas történetének eddig sosem látott adaptációját ismerhettük meg jogászok előadásában.

A programokról bővebben a www. gonczy.hu oldalon olvashatnak

Makai Judit Diákönkormányzat munkáját segítő tanár