Gyaloglás az egészségünkért

Októberben rendezik a Világ Gyalogló (hó)Nap programsorozatát, amellyel a sportolást, az egészséges életmódot kívánják népszerűsíteni. Józsán 5 alkalommal szerveznek gyalogtúrákat a sportolni vágyó érdeklődőknek ebben a hónapban.

gyal_01_resize_700

Évente több, mint tízezer embert mozgat meg Magyarországon a TAFISA  szabadidősport világszervezet felhívására szervezett gyalogló hónap programsorozata. Az ország számos pontján szervezett gyalogló rendezvények koordinációs feladatait a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A településünkön működő Józsai Nordic Walking Klub a fennállása óta minden évben csatlakozik a felhíváshoz, hogy ezzel is népszerűsítse a gyaloglást és az egészséges életmódot. A klub vezetője, Herbákné Ilyés Ilona elmondta, hogy idén öt helyszínre szerveznek gyalogtúrákat. Józsa természeti adottságai kedveznek a gyalogló sportnak, a könnyen járható terep minden korosztály számára megfelelő a túrázásra. A természeti környezet mindig tartogat valami érdekes látnivalót is a sportélmény mellé, és befogadó, vidám kis közösségre lel, aki csatlakozik hozzájuk a szervezett gyalogtúrák valamelyikén.

gyal_02_resize_700

A Nordic Walking Klub tagjai rendszeresen gyalogolnak a környék túraútjain, és elkötelezett hívei a gyaloglóbotos sportnak. A gyalogló hónapot megelőzően szeptemberben az Európai Sporthét programjaiba kapcsolódtak be. A szeptember 23-30. között megrendezett sporthéten két alkalommal szerveztek gyaloglóbotos túrát – ráhangolódva ezzel a Világ Gyalogló Hónap kihívásaira. Kedvcsinálónak néhány fotót is küldtek a sporthét gyaloglóbotos kirándulásairól. Akinek kedve van hozzájuk csatlakozni a gyalogló hónapon, az alábbi időpontokban teheti meg:

gyal_03_resize_580

6-án vasárnap 10:00 órától:

Közösségi Ház – Kis Erdő Csárda – Zelemér –Erdőhát utca - Közösségi Ház

8-án kedd 14:00 órától:

Közösségi Ház – Nagyerdő vadetető – Közösségi Ház

15-én kedd 14:00 órától:

Közösségi Ház – Zelemér templom rom – Bodaszőlő –Közösségi Ház

22-én kedd 14:00 órától:

Közösségi Ház – Kaktusz völgy – Harstein kert –

Vadátkelő – Vadetető – Erdőhát utca – Közösségi Ház

29-én kedd 14:00 órától:

Közösségi Ház -Harstein kert – Pallag – Közösségi Ház

Gyülekező az indulás előtt 15 perccel a Józsai Közösségi Háznál, az időjárásnak megfelelő öltözetben. Mindenkit szeretettel várnak, családdal, barátokkal, gyerekekkel, kutyával, egy egészséges, minden izmot átmozgató gyaloglásra a csodaszép őszi természetbe.