Új sportolási lehetőség a közösségi házban

Június 20-tól gymstick edzésen erősíthetjük izmainkat, formálhatjuk az alakunkat, megmozgathatjuk az ízületeinket, de még fogyni is lehet.

A gymstick egy speciális eszközzel végzett edzésforma, amely magában foglalja több sportág jótékony hatását. A résztvevők egy tornabot és két gumiszalag kombinációjából álló eszköz segítségével végeznek különböző mozgásformákat, amely az egész testet átmozgatja.  A bot két végéhez kapcsolódnak a gumiszalagok, melyek végén van egy-egy hurok. Ezeket könnyedén a lábfejünkre vagy a kézfejünkre tudjuk helyezni. Miközben a gyakorlatsorokat végezzük, a gumi megfeszül, ezáltal ellenállást fejt ki a lábunkra, karunkra, törzsünkre, éppen arra a testrészünkre, amelyiket edzeni szeretnénk.  Minél több gumit tekerünk a botra, annál nehezebben végezhetjük a gyakorlatokat.

gymstickmuscle_287_287 

Mielőtt az idősebbek tovább gördítenének, elmondjuk, hogy nemcsak az izomtömeg növelésére, a karcsú idomok megőrzésére használható. A gyógytornászok rehabilitációs eszközként is szívesen ajánlják, mert a gymstick kiválóan alkalmas rehabilitációs eszköznek is, illetve műtétek, sérülések utáni felépüléshez. Kifejezetten hasznos a gerincproblémákkal küzdőknek, és mivel nem terheli az ízületeket, térdproblémákra is jótékony hatással van.  Idősebb korban is használható, mert ez a mozgás nem jár pulzusszám emelkedéssel, nem kimerítő.  Férfiaknak és nőknek egyaránt hasznos, bármilyen mozgásszervi problémával is kezdenek az edzésekhez.  Súlyfelesleg esetén a fogyásban is segíthet, anélkül, hogy túlzott erőfeszítést igényelne. Aki nem akar sokat fogyni, annak is szebb lesz az alakja, jobb lesz az állóképessége, és egy jó társaságba kerül, ahol kellemes hangulatban folynak az órák.

gymstick_plakt_745_745 

A józsai foglalkozásokat Hramcsák-Papp Henrietta vezeti, akitől bővebb felvilágosítást is kérhetnek a (30) 728 6448-as telefonszámon.  Az edzésre jelentkezőknek gymstick botot biztosítanak, nem kell azt külön megvásárolni.

Induljon a közös mozgás minden korosztálynak június 20-án este 6 órától a Józsai Közösségi Házban! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!