Pünkösdre megszépül Józsa

Debrecen virágosítási programja keretében egynyári virágokat osztott Balázs Ákos önkormányzati képviselő a település két iskolájában június 4-én.

1_resize_700

Sokszínű virágözön várta Józsa lakóit kedden délután 5 órakor az ingyenes virágosztásra a Gönczy Pál iskola udvarán, majd 6 órától a Lorántffy iskolánál. A kertbarát józsaiak ládákkal, dobozokkal, kosarakkal érkeztek a virágosztás helyszínére, ahol kedvükre válogathattak kedvenc virágaik közül. Balázs Ákos elmondta, hogy a településrész több ezer virágpalántát kapott az utcák, kertek szépítésére, amit Józsa két iskolájában vehettek át a településrész lakói.

2_resize_700

A virágosztásra várakozók valamennyien egyetértettek abban, hogy nagyon hasznos ez a kezdeményezés, amivel az önkormányzat hozzájárul a szebb utcakép kialakításához, és a lakókörnyezet szépítésére ösztönzi az itt lakókat. Kovács Katalin várakozás közben elmondta, hogy nagy szerelmese a virágoknak, vannak rózsái és évelői, de ezek az egynyári virágok kellemes színfoltjai az ágyásoknak és a járdaszegélyeknek egész késő őszig. Többen is örültek annak, hogy voltak olyan virágok is - petúniák, begóniák - amelyek kaspóba, virágládába ültethetők, és a teraszok, ablakpárkányok díszei lehetnek. Egy másik várakozó, aki a nevét nem akarta a nyilvánosság elé tárni, arról számolt be, hogy ők gyakran végeznek önkéntes munkát a férjével a józsai rendezvényeken, és ha tiszteltdíjat nem is kapnak a munkájukért, ezt is egy szép gesztusnak tartja, hogy így fejezi ki a városvezetés a köszönetét a településért tenni akaróknak.

3_resize_700

A virágosztásra sokan érkeztek családostól, kisebb-nagyobb gyerekekkel. Főleg a kislányok válogattak örömmel a sok színes virág között, és őszintén bizonygatták, hogy segíteni fognak az elültetésükben és a locsolásukban is. A fiatalok nevelésének ez lehet a legjobb módja, ha bevonjuk őket is az ilyen munkákba, és kicsi koruktól a környezet szépítését, a virágok szeretetét látják példaként. Így bizonyára igényesek lesznek a környezetükre felnőtt korukban is, és jobban vigyáznak majd rá.

4_resize_700

A pünkösdi hosszú hétvégén érdemes lesz egy sétát tenni Józsán, és gyönyörködni a megszépült, virágos utcákban, kertekben. Rácsodálkozhatunk, hogy milyen szép helyen élünk…mert erre a rohanó hétköznapokon ritkán van időnk.

5_resize_700