Vylyan: Ördögszántotta

Új pincészetek, új borok a Borhálóban.

„A nap süt, az ég kék, a fű zöld. A szőlő terem. A bor erjed és érik. Az ember dolgozik és remél, aggódik és örül. Élvezi munkája gyümölcsét és örömmel mutatja meg azt másoknak. Az idők kezdete óta így megy ez, így van ez most is. Aki belekavarodik a szőlő és a bor világába, azt e világ nem engedi soha. Így vagyunk ezzel mi is, itt a Vylyannál. A boraink erről a szenvedélyről mesélnek.” 

borhl_482_482

Megérkeztek a villányi Vylyan pincészet borai a Borhálóba, első - az Ördögszántotta névre keresztelt - tétele egy friss, zamatos, jól iható, klasszikusan tavaszi-nyári könnyedebb vörösbor.

A Neszmélyi borvidék is igazi nyári tételekkel jelenik meg a polcokon. A Haraszthy pincészet Irsai Olivér borában a fajtára jellemző muskotályos, licsis és bodzás jegyek dominálnak. Ízében friss-lendületes savak, üde, citrusos aromák a meghatározóak. A könnyed testhez gyümölcsös lecsengés párosul.

Szöllősi Mihály borai pedig új izgalmas ízekkel és címkevilággal hódítanak. Boraik június hónapban bevezető áron kaphatók:

Szöllősi Királyleányka: virágos, gyümölcsös illatokban gazdag.  Diszkrét muskotályos jegyekre simul rá az akác, egres és vadvirágok illata.  Zamatos, harmonikus, elegáns bor. Finom, selymes, mégis élénk, lendületes savtartalom jellemzi.

Szöllősi Irsai Olivér: Muskotályos, bodzás illatok  párosulnak egy leheletnyi citrusossággal. Könnyed, légies bor, melyet a friss  savak tesznek igazán üdévé. A maradék cukornak köszönhetően végén egy kis édességgel zár.

Szöllősi Rosé: Élénk eperszín, könnyű, finom gyümölcsösség jellemzi, főként  meggy és érett málna érződik, egy csipetnyi fűszerességgel. Feszes, bizsergető  savak, teszik még élvezetesebbé.

Részletekért figyeljétek facebook posztjainkat és hirleveleinket!

www.facebook.com/borhalojozsa

Cím: Józsapark emelete

Nyitva: H-P: 11-19, Szo: 8-14