Két esemény a Gönczy ovi életéből

Ökönap és nem mindennapi gyereknap is volt a Gönczy Pál Utcai Óvodában.

Ökonap a Gönczy Pál Utcai Óvodában

2019. május 3-án pénteken délelőtt a debreceni P.M.R. Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft. szervezett ÖKONAP-ot óvodánkban.

g11_resize_700

A hulladékgazdálkodással foglalkozó Kft. munkatársai különböző látványos, színes játékok segítségével mutatták be a gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtést. Fontos már egészen kis korban – óvodáskorban – megtanítani a gyerekeket arra, hogy vigyázzanak környezetükre, védjék, óvják tisztaságát. Kiemelt feladatunk a környezet tudatos védelme, a környezettudatos szemlélet, a „ZÖLD ÓVODA” címnek megfelelő magatartás kialakítása.

g12_resize_700 

Ezen a napon az óvoda apraja – nagyja részt vett a különféle ügyességi, kreatív, logikai, fejlesztő játékos tevékenységekben, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak a gyerekek. A program eredményes lebonyolítását a ragyogó, szép idő is segítette, a gyerekeket és a csoportokat a szervezők kis ajándékokkal, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos társas játékokkal lepték meg.

g13_resize_700 

Reméljük, hogy ez a program hagyománnyá válik óvodánkban. Köszönjük!

g14_resize_700 

Gyermeknap

 

2019. május 22-én délelőtt került megrendezésre a Gönczy Pál Utcai Óvodában a gyermeknap, amelyre idén különleges vendégeket vártunk. Meghívásunknak eleget téve a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság és a Készenléti Rendőrség gyermekszerető munkatársai lepték meg óvodánkat.

g1_479 

2 motoros rendőr és egy jól felszerelt készenléti autó érkezett meg, melyet a gyerekek nagy izgalommal fogadtak. Az óvoda legkisebbjeitől kezdve a nagyobbakig minden kis óvodás beülhetett a készenléti járműbe, szemrevételezhették és kipróbálhatták a különféle eszközöket, védőfelszereléseket. A rendőrségi motorokra nem volt gyermek, aki nem ült volna fel legalább egyszer! 3 rendőrségi szolgálati kereső belga juhászkutyát ismerhettünk meg közelebbről, melyek hihetetlen fenséges nyugalmukkal elvarázsolták még a félénkebb gyermekeket is.

g3_479 

A változékony időjárás ellenére felejthetetlen élményt nyújtott ez a nap. Nagyon köszönjük, hogy egy kis bepillantást nyerhettünk a rendőrség felelősségteljes munkájába!