A virágvasárnap a családoké volt

Nyusziváró kézműves foglalkozás, mesemondás, népzene és néptánc is volt a Józsai Közösségi Házban április 14-én délelőtt. KÉPEK ÉS VIDEÓ!

virg_01_700

A Józsaparkba látogatók már a hét közepén sejtették, hogy valami készül, mert megérkezett a piactérre Józsa tojásfája. A hagyományok szerint minden évben virágvasárnapon kerülnek fel rá a festett, horgolt, papírból kivágott tojásdíszek. A tojásfa húsvéti ruhába öltöztetésében most is bárki részt vehetett, aki ellátogatott a virágvasárnapi családi délelőttre.

virg_02_700

A közösségi ház belső tere is húsvétváró hangulattal várta a látogatókat. A mesesátorban élőszavas mesemondás, a színházteremben kézműves foglalkozás és a Hajdúsági Népzenei Együttes műsora szórakoztatta a vendégeket, majd Deák Viktor és Deák-Varga Luca hívta táncba a gyerekeket.

virg_03_700

A később érkezőknek is jutott még tojás, amit a fára akaszthattak. A józsai tojásfa díszítésről a Magyar Televízió élő adásban számolt be, és látható lesz a DTV híradójában is. Akik nem voltak ott a családi napon, galériánkból kaphatnak ízelítőt a virágvasárnapi programról.

További képek a GALÉRIÁBAN vagy KATT IDE!

M1 tévé is beszámolt, videó itt, 9:03-tól van benne Józsa

https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2019-04-14-i-adas-16/?fbclid=IwAR1KGMr-gj6_pxMKarNUq79NN_kPbwssyKI28AjeVjTU6dNzI-qIjLOsDdY

virg_04_700