ESKRIMA – Önvédelem mesterfokon

Érdekelnek a harcművészetek? Fejleszteni akarod a testedet és az elmédet? Meg akarod védeni magadat és szeretteidet akár fegyveres támadók ellen? Akkor az Eskrima neked való!

A Fülöp-szigetekről származó önvédelmi rendszert a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetének tartják az egész világon, a Dél-kelet ázsiai kommandósok kiképzési anyagában is szerepel. De mi teszi az Eskrimát ilyen sikeressé?

Tradicionális alapokon nyugszik, de a mai kor emberére szabott, könnyen befogadható tanmenettel rendelkezik. Hatalmas technikai repertoárt foglal magában. Részei a puszta kezes, fegyveres és egyéb eszközökkel történő küzdelem, az önvédelem, lefegyverzések, lezárások, földre vitelek, formagyakorlatok, készségfejlesztő és harci gyakorlatok, stb. Ez soknak látszik, de mindezt logikus elvek mentén tanítjuk, egyetlen komplett rendszerbe foglalva. Ha egy technikát megtanulsz egy bottal, azt hatékonyan alkalmazhatod késre, puszta kézre, marokbotra, de akár esernyőre, táskára és cipőre is. Továbbá nincs benne testidegen mozgás, ezáltal hosszú távon nem roncsolja az ízületeket. Nem igényel nagy testi erőt és hajlékonyságot, így bármilyen korosztálynak ajánlott. Már az első edzésen botot is használunk, így a fegyver feletti kontroll az első, amit kezdőként elsajátítunk. Éppen ezért az edzéseken szinte sosincs sérülés. Maguk az edzések kiscsoportos foglalkozásban zajlanak, mindenkinek a saját szintjének megfelelően, jó hangulatban.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, gyere el edzésre és próbáld ki az Eskrimát! Edzések hétfőn és szerdán, gyerekeknek 19:10-20:00-ig, felnőtteknek 20:00-20:50-ig a Rózsavölgyi u. 23. sz alatti iskola tornatermében.

esk_400_400_400

Info: Brenner Attila instruktor
Tel: (30) 603-7144