A DKV Zrt. felhívásai

Olvassák figyelmesen a DKV Zrt. felhívásait, a 2010. március 1-jétő vásárolt havi bérletszelvények érvényességéről és arról, hogy megváltozik a díjfizetési kötelezettség kezdete, több parkolási övezetben.

2010. március 1-jétő vásárolt havi bérletszelvények érvényességéről:

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Utasait, hogy az arcképes, illetőleg az arckép nélküli kombinált havi bérletszelvény az érvényesítés napjától a következő hónap ugyanazon naptári napjának 24:00 órájáig , annak hiányában az azt követő hónap első napjának 24:00 órájáig érvényes.

Ha a bérletszelvény érvényességének utolsó napja munkaszüneti napra, vagy ünnepnapra esik, akkor a bérletszelvény az azt követő munkanap 24:00 órájáig érvényes.

Az érvényesség kezdete a váltás napja , vagy az a nap, amit a bérletszelvény vásárlásakor a vásárló az érvényesség kezdetének megjelöl .

Így például:

- Ha a bérletszelvény érvényességének első napja 2010. március 20., akkor a bérletszelvény érvényessége 2010. április 20-án 24:00 óráig tart.

- Ha a bérletszelvény érvényességének első napja 2010. március 31., akkor a bérletszelvény érvényessége 2010. május 3-án 24:00 óráig tart, mivel április 30 naptári napból áll, május 1-je ünnepnap, május 2-a pedig munkaszüneti nap.

Fontos: a szombati napok nem munkaszüneti napnak, hanem Szabadnapnak számítanak.
Szombati napokon az állandó bérletpénztárainkban a bérletvásárlás biztosított.

Megváltozik a díjfizetési kötelezettség kezdete, több övezetben:

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. ezúton tájékoztatja a Tisztelt gépjármű tulajdonosokat, hogy 2010. március 1-jétől a díjfizetési kötelezettség kezdete az alábbi övezetekben megváltozik:

- Kiemelt övezetben ,

- I. számú parkolási övezetben , kivéve a MÁV Állomás: érkezési oldali parkolók, valamint a Gyógyfürdő melletti fizető várakozóhelyeken,

- II. számú parkolási övezetben , kivéve a Zsibongó előtti fizető várakozóhelyeken.

A díjfizetési kötelezettség kezdete a felsorolt övezetekben minden esetben 08.00 óra.

DKV_log__.jpg