Elkezdõdik a felújítás

Július 3-án Balázs Ákos önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a Közösségi Házban az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda felújításáról.

A beruházás már júliusban elkezdődik, mely során visszabontják, majd teljesen átépítik az intézményt. A komplex felújítás során új modern napelemes energetikai rendszer kerül kiépítésre, megújul a villamossági rendszer, az épületgépészet, nagyobb csoporttermeket alakítanak ki, egy teljesen új konyhai szárny épül valamint 7 új parkoló kerül kialakításra. Hat új csoportszoba mellett logopédiai szoba is lesz, részben fedett játszóteraszok és teljes akadálymentesítés is megvalósul. A munkálatokra a kivitelezőnek 8 hónap áll a rendelkezésére, így tavasszal birtokba vehetik az ovisok az új intézményt.

img_5060_4_resize_700

Az átalakítás idejére ideiglenesen máshol fog az óvoda működni. A városvezetés arra törekedett, hogy itt helyben találjon megoldást, így részben a Deák Ferenc utcai református gyülekezeti házban és a vele szemben lévő régi iskola épületben, részben az óvodával szemben lévő iskola épületben lesznek a gyermekek.

img_5056_n_resize_700

Vinczéné Simon Nikolett óvodavezető elmondta, hogy mindannyiunk számára nagy kihívás lesz az ideiglenes helyen történő működés, és türelmet és megértést kért a szülőktől. Az új csoportbeosztás a nyár folyamán elkészül, ahol igyekszik minden szempontot figyelembe venni, és az ezzel kapcsolatos információk az óvoda weboldalán, és a józsanet.hu oldalon is elérhetők lesznek.

 LÁTVÁNYTERVEK ITT!