Nyáron is szükség van vérre!

A józsaiak júliusban ismét segíthetnek rászoruló embertársaikon az országos véradó kampány keretében.

Végre elérkezett a várva várt vakáció, és sok felnőtt is a nyári szabadságát tölti már, ezért azt gondolhatjuk, nyugodtabban telnek a napok, a gondok-bajok is szabadságra mennek ilyenkor. A statisztikák sajnos nem ezt mutatják. Épp a napokban hangzott el a rádióban egy riasztó adat: a gyermekbalesetek egyharmada a nyári szünidőben következik be, és a felnőttekre is több veszély leselkedik a nyári kikapcsolódás idején. Nem csökken, hanem inkább megnő azon gyógyító kezelések száma, amelyekben vérre, vérkészítményekre van szükség.

veradas2_745

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének munkatársai nyáron sem pihennek: az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve országos kampány keretében szerveznek kihelyezett lakossági véradásokat. A Józsai Közösségi Házban július 12-én, csütörtökön 13 és 15 óra között lesz lehetőség önkéntes véradásra. Akiknek van lehetőségük, és szeretnének segíteni a rászoruló betegeken, személyi igazolvánnyal és TAJ-kártyával jelentkezhetnek a megadott időpontban.

Aki épp nem tartózkodik itthon ebben az időpontban, de szívesen adna vért egy másik településen, szeretne bekapcsolódni a nyári véradó kampányba, az alábbi honlapon tájékozódhat a véradások további helyszíneiről (térképmelléklettel) és időpontjairól:

https://www.veradas.hu/adj-vert/veradasok