Anyák az anyákért...

Jótékonysági flashmob sorozat részeként lesz ma bemutató 17 órától a Roncsbár előtt. Aki teheti nézze meg és támogassa az Anyák az anyákért alapítványt, akik a befolyt pénzösszegből az Anyaotthonokat támogatják.

Ha június, akkor jótékonysági Flash Mob, a Kangatraining Magyarország jóvoltából.
Mint minden évben, az idén is az ország számos pontján pénzadományokat gyűjtünk egy számunkra fontos ügyet támogatva ezzel. 2018-ban az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal karöltve, az Anyaotthonokat támogatjuk az összegyűlt pénzösszegből. Egész júniusban tart az adománygyűjtés több településen országszerte, minden helyszínen egy közös tánccal hívjuk fel a figyelmet, kérünk anyagi támogatást.
Minden adománnyal egy-egy Anyaotthon helyzete javul, a benne átmeneti menedéket kapott édesanyák és gyermekeik kapnak tárgyi segítséget.
Táncolj velünk, vagy csak legyél aktív közönsége a felhívásunknak, támogassunk együtt egy jó ügyet!

Miért fontosak az anyaotthonok?
Krízis helyzetben lévő anyáknak nyújt menedéket, helyet arra, ahol megnyugodhatnak, biztonságban érezhetik magukat, és gyermeküket. Már várandós anyákat is felevesznek. Vannak fédett anyaotthonok is, melyek a címe nem publikus. Olyan válsághelyzetbe került anya számára megoldás, aki, bár bajban van, maga szeretné felnevelni gyermekét. Az ország szinte valamennyi részén működnek úgynevezett anyaotthonok, ahova akár várandós kismamák is beköltözhetnek, és krízishelyzet esetén bármikor be lehet menni. Éjjel-nappali ügyelet van.
Az édesanyák önként kérhetik felvételüket az adott intézmény vezetőjénél személyesen, telefonon vagy levélben. A jelentkezés oka lehet anyagi probléma (megélhetési nehézségek, rossz lakáskörülmények, albérlet felmondása), konfliktus, családon belüli erőszak, bántalmazás, esetleg titkolt terhesség.

screenshot-2018-6-23_6_anyk_az_anykrt_-_jtkonysgi_flashmob_debrecenben_924