Tegnap kezdõdött, szombatig tart

Kiállítás megnyitóval, népzenei műsorral, hangszerbemutatóval elkezdődött a Cívis Népzenei Fesztivál a Józsai Közösségi Központban.

A térség legrangosabb népzenei minősítő versenyének első napját joggal nevezhetjük ráhangolónak, mivel a 17 órakor kezdődött program a hangok elbűvölő világába kalauzolta a résztvevőket képpel, szóval és zenével.

civis_cst_01_500_667

Kodály Zoltán szavait idézve – miszerint a zene a lélek kapuja – kitárult ez a kapu, hogy részesei lehessünk annak a zenei hagyatéknak, ami a történelem során megőrződött a nép emlékezetében, és lelkes népzenészek, énekesek tovább éltetik, átadják a következő nemzedéknek. Ennek jó példája a Cívis Népzenei Fesztivál, ahol bemutatkozhatnak az ifjú tehetségek, és együtt zenélhetnek tapasztalt muzsikusokkal, megszólaltatják az ősi népi hangszereket,

civis_cst_02_700_700 

Akik pénteken 9 órától ellátogatnak a Józsai Közösségi Házba, a 18 év alatti résztvevők produkcióját hallgathatják meg délután 6 óráig, szombaton délelőtt 9-től pedig a felnőtt korosztály népzenei csoportjainak, szólistáinak műsorát láthatják.

 

Emellett már megtekinthető a Hangszervarázs  címmel nyílt kiállítás is, ami képeken mutatja be a magyar történelmi hangszereket, és rövid ismertetőt is olvashat róluk. Szombaton, a csoportok bemutatkozása után Birinyi József tart interaktív hangszerbemutatót az érdeklődőknek.

Mindkét napon a piactéren is szól majd a népzene, az ott felállított nagyszínpad előtt is elidőzhetünk az előadók örömzenélését hallgatva.

A programokra a belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk pénteken és szombaton a Józsai Közösségi Házba!

RÉSZLETES PROGRAM ITT!