Cívis népzenei fesztivál - harmadszor

Május 24. és 26. között rendezik meg a népzenei előadók minősítő versenyét a Józsai Közösségi Házban.

civis_nyit_fej_744

A rangos, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény különleges népzenei bemutatóval kezdődik. Május 24-én, csütörtökön Hangszervarázs címmel fotókiállítás nyílik a közösségi ház nagygalériájában 17 órától. A fényképeket Lévai Péter fotográfus népi hangszerekről készített felvételeiből állították össze. Ám a képeken látható hangszerek ezúttal nem maradnak némák. Birinyi József, népzenekutató, hangszeres előadó és hangszerkészítő előadásában meg is szólalnak gyűjteményének darabjai, amelyekről a képek készültek. A megnyitó ünnepség vendége lesz még a Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör Egyesület Püspökladányból, Rácz Endre költő és Hadházi Andrásné elnök.

civis_02_resize_700

Pénteken 9 órától tartják a Cívis országos gyermek és ifjúsági népzenei versenyt 95 fellépő részvételével. A szólóénekesek és a népzenei csoportok tagjai főleg az ország keleti régiójából érkeznek, de lesznek versenyzők a Vajdaságból is. 30   felkészítő zenepedagógus legtehetségesebb tanítványai lépnek színpadra a nap során, közel kétszázan, 4 korcsoportban, szóló és zenekar kategóriában. A résztvevők Cívis és KÓTA minősítést nyerhetnek. A fellépőket a Birinyi József által vezetett négytagú zsűri értékeli majd. A minősítő verseny a nyilvánosság előtt zajlik, a színházteremben bárki megnézheti  a produkciókat, de emellett egész nap a Józsapark piacterén felállított nagyszínpadon folyik majd az örömzenélés a fesztiválon résztvevő csoportok közreműködésével.

civis_01_resize_700

Szombaton a hagyományőrző pávakörök, zenekarok, szólisták térségi népzenei találkozójára várják az érdeklődőket. Debrecenből és vonzáskörzetéből összesen 3 egyéni előadó és 8 népzenei csoport érkezik. A műsorban fellép az Alsójózsai Nótakör is. Szakmai értékelésüket, minősítésüket szintén a Birinyi József vezette zsűri végzi, és a résztvevők meghallgathatják Birinyi József népzenei előadását.

civis_03_resize_700

A programra a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A PROGRAM HIVATALOS PLAKÁTJA, ÜTEMTERVE ITT!