#Bor #Csoki #Kávé #Chili #Sör #Borháló

Melindát és Lacit a Józsaparkban található Borháló borkereskedés tulajdonosait kérdeztük a bolt termékkörének bővüléséről.

JÓZSA: Mennyiben hoz változást a nyár a borkereskedésben?

Magyarországon az utóbbi években nyáron a rosé borok és a fröccs fogyasztása hatalmas lendületet vett. Ehhez a trendhez igazodunk mi is a nagy kiszerelésű rosé kínálatunk bővítésével. Nyárra a megszokott sétáló kóstolóinkat – amikor, ha valaki bejön a boltba egy-két bor erejéig kóstolóval kínáljuk – szeretnénk kiterjeszteni fröccs kóstolókra is. Ezekhez a fröccsökhöz természetesen a legfrissebb roséinkat és fehér borainkat kínáljuk majd.

JÓZSA: Milyen újdonságok érkeztek a borkereskedésbe az elmúlt egy hónapban?

Két újdonságról tudunk beszámolni. Az egyik, hogy megérkeztek a Soproni borvidékről az első tételek a boltba. A Pfneiszl pincészet bio-borait tudjuk ajánlani a vásárlóinknak. Az ’Újra együtt’ Kékfrankos Sopron egyik meghatározó Kékfrankosává vált az utóbbi időben, ami most végre nálunk is elérhető. A másik, a Csopaki borvidék Feind pincészetének Zenit-Zeusz házasítása, ami kitűnően ötvözi ennek a két régi magyar szőlőfajtának az előnyeit.

Friss hír még, hogy az egyik legrangosabb borversenyen Bordeuax-ban, a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen, a „borok olimpiáján” aranyérmet kapott Tóth Ferenc Pincészetének 2013-as Várvédője, ami a boltban már nyitás óta kapható. A közelgő pünkösdi ünnepi asztal méltó dísze lehet ez a bor. Felvettük a termékkínálatunkba a józsai Csipkerózsa Kft. különleges gyümölcsborait is. Kökény- és csipkeboruk antioxidáns flavonoidokban rendkívül gazdag, mely jó hatással van az emberi szervezetre.

bh3_582_582

JÓZSA: Nem csak borokat látunk a bolt polcain. Milyen egyéb termékekkel bővült a bolt kínálata?

Több kiegészítő terméket vezettünk már be a bolt kínálatába, amikkel a józsaiak ajándékozási lehetőségeit vagy különlegességek iránti igényeit szeretnénk kielégíteni. Szinte a megnyitástól tartunk kézműves csokikat, amit egy fiatal hajdúszoboszlói hölgy Háló Zsuzsi készít belga csokoládéból hagyományos és cukormentes változatban, többféle ízesítésben. Már két alkalommal tartottunk csokikóstolót, amikor a készítő maga mutatta be a termékeit. Mindkét alkalom rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, ezért ezt májusban még egyszer gyereknap előtti péntek délután megismételjük, kifejezetten a gyerekek ízlésének megfelelően készített csokinyalókák bemutatásával.

Áprilisban bővült a kézműves sör kínálatunk is. Már öt magyarországi kézműves sörfőzde söreit találják meg nálunk a vásárlók, az ízesített Belga stílusú sörtől a búza sörig sok különböző izgalmas újdonság várja a szomjazókat.

A grill-partikhoz is tudunk különlegességet ajánlani: a nagymarosi Gabkó Chili paprikakrémeit érdemes kipróbálni a kerti sütés-főzés során. Nagy Gábor hobbiként kezdte az erős paprikák termesztését, de mára már a tengeren túl is ismertséget szerzett a termékeinek. A Tequilás Jalapeno szósz tavaly kétszeres világbajnokként tért haza a New Yorki Hot Pepper Awards versenyről. Amit idén a BBQ with Whiskey &Honey szósznak  is sikerült elnyernie.

Legújabb kiegészítő termékünk pedig Debrecenből érkezett. Nem kisebb név és minőség, mint az előzőek. A Csapó utcai Black Sheep kávézó saját pörkölésű kávéi kerültek a portfóliónkba. Tóth Gábor kávépörkölő mester 2017-ben második helyezést ért el a Cup Taster Magyar Bajnokságon. Olyan megszállott ő a kávékultúránkban mint egy elhivatott borász a borkultúránkban. Alapanyagai kizárólag a világ kávétermésének 2%-át adó speciality minősítésű zöld kávészemekből kerülnek ki. 

Mint az látszik, igyekszünk a szűkebb környezetünk valódi értéket teremtő kézműveseivel is együttműködni. Mert számunkra nagy öröm, hogy ilyen magas színvonalú termékek készülnek Józsán, Debrecenben és környékén, amikkel boltunkban nem csak a borkedvelőket, hanem a különlegességek kedvelőit is kiszolgálhatjuk.

CÍM:

Józsapark emelete, (Húsbolt mellett)

Nyitva: hétfő-péntek: 11-19, szombat: 8-14

Facebook oldal ITT