Borháló már Józsán is!

Március 2-án Borháló Borkereskedés nyílt a Józsaparkban.

Az esti megnyitón az igényesen berendezett boltban jártunk, ahol Kathona Krisztián a Borháló egyik alapítója tartott borkóstolót.

bh1_resize_700

A színvonalas, és borászati ismeretekben gazdag előadásból megtudtuk, hogy a Borháló franchise keretein belül a Józsán megnyíló bolt már a 48-adik üzlet az országban. A vállalkozás 8 évvel ezelőtt indult Szentendrén, ahol megnyílt az első üzlet 15 féle folyóborral. 2010-ben jött az ötlet, le kellene spórolni a sok flancot, és nem a külcsínre, hanem a belbecsre tenni a hangsúlyt. A csomagolás legyen másodlagos, a bor minősége viszont legyen minőségi.  A megvalósítás nem volt egyszerű, mert a borászok eleinte nem szívesen tették bele a minőségi boraikat műanyag palackokba. A vásárlók viszont egyszerű és kedvező árú megoldást kerestek mindennapi borélményeikre. Ekkor jött a következő ötlet, több boltra van szükség ahhoz, hogy nagy mennyiséget tudjanak a borkedvelőkhöz eljuttatni: 2011-ben nyitottak az első „franchise” üzletek. Olyan gyorsan növekedett a hálózat, hogy 2013-ban a Franchise Szövetségtől a Leggyorsabban növekvő hálózat díját is megkapta a Borháló.

bh2_resize_700

A kóstoló sok izgalmas tétele mellett, ízelítőt kaptunk a Borháló legújabb még tárgyalás alatt lévő beszerzéseiből is. A borok valóban rendkívüli élményt jelentettek. Az illatos fehérrel induló sor végeztével már nehéz volt egyértelműen letenni a voksot bármelyik bor mellett is, olyan finom ízeket és élményt adott minden korty.

Krisztián elmondta, hogy a hálózat boltjaiba nem csak vásárlási céllal térhetünk be, beszélgethetünk, kóstolhatunk, és személyre szabott ajánlatokat kérhetünk annak megfelelően milyen céllal indultunk bort beszerezni.

bh3_582

Elmesélte, hogy maguk járják folyamatosan az országot, felkeresve borászokat, szüntelenül kóstolnak és kóstolnak, hogy csak a legjobb borok kerüljenek a boltokba azon az áron, amire a vásárlóknak igénye lehet. A Malatinszky Kúria borai például a Borháló kezdeményezésére elindult tárgyalássorozat eredményeként kerültek a polcokra. A kínálatban minden tájegység jellegzetes vagy érdekes fajtája megtalálható. Mert a lényeg magában a borban van, így a palackozást, és egyéb körítést elhagyva (maradt a pillepalack és a papírdoboz) a vásárlók kedvező árakon juthatnak hozzá nagy és kevésbé nagy nevek kiváló boraihoz.

CÍM:

Józsapark emelete, (Húsbolt mellett)

Nyitva: hétfő-péntek: 11-19, szombat: 8-14

Facebook oldal ITT