Tavaszidézõ képek a Nagygalériában

Március 7-én megnyílt Czentyéné Zolnai Irén kiállítása a Józsai Közösségi Házban.

cz1_700

Bár az időjárás inkább a novembert idézte a kiállítás megnyitójának napján, de a vendégeket igazi tavaszi hangulat várta a közösségi ház előterében. Az ismert józsai amatőr festő tavasz ihlette képeit hozta el a Tavasz hívogató című tárlatra.

cz2_700

A kiállításon bemutatott népi életképek hangulatát idézték meg a megnyitó ünnepségen a Katona Mónika népdalénekes előadásában felcsendülő moldvai csángó dallamok. A művésznő munkásságát Vitéz Ferenc főiskolai docens méltatta. Beszélt arról a hatásról, ami a naiv festészetből árad, és arról az ösztönös képi kifejezésről, ami lélektől lélekig hat, az egyszerűség és a szépség nyelvén. Czentyéné Zolnai Irén, a kiállításon is olvasható művészi hitvallásában arról vall, hogy saját emlékeit, élményeit ötvözi egyéni elképzeléseivel, így születnek alkotásai. A népi életképek, a falusi hétköznapok és ünnepek a gyermekkorát idézik meg hangulatukkal. A virágcsendéletek a természet szépségére való rácsodálkozás nyomán készültek.

cz3_700

A tavaszt idéző kiállítás kapcsán, a nőnap előestéjén egy különleges ajándékot is kaptak a megnyitó ünnepség résztvevői: Vitéz Ferenc legfrissebb saját versét olvasta fel a közönségnek. A Gyönyörű tavaszok című költeménnyel köszöntötte a művésznőt és a  hölgyeket a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

A megnyitó ünnepséget a Venter házaspár szilágysági néptánc bemutatója zárta.

A Tavasz hívogató című tárlat április 9-ig tekinthető meg a Józsai Közösségi Ház nagygalériájában az intézmény nyitva tartási idejében.

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN - KATT IDE!