Évától Hosszú Katinkáig

Történelemformáló, híres nőkről szóló előadás is volt az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület nőnapi ünnepségén.

Az alsójózsai nyugdíjasok március 7-én köszöntötték nőtagjaikat a Józsai Közösségi Házban. A rendezvény első részében Némethné Varsányi Mónika, a józsai könyvtár vezetője tartott rövid áttekintést a történelem ismert nőalakjairól. A bibliai Éva alakjától időrendi sorrendben bemutatta a régi korok legendás nőalakjait egészen napjainkig. A magyar hírességek mellett szó esett a legismertebb külföldi női uralkodókról, feltalálókról, művészekről is.

n337k1_640

Az ünnepség Gorzsás Antal zenés irodalmi összeállításával folytatódott, amelyben szintén a nők voltak a főszereplők. Ezután a nyugdíjasklub férfi tagjai köszöntötték saját szavaikkal a női nem képviselőit, felidézve olyan családtagjaikat, ismerőseiket is, akik már nincsenek közöttünk. Valamennyien kifejezték hálájukat a nőktől kapott jóságért, figyelemért, a családról való gondoskodásért,  ami nélkül nem lenne teljes az életük.

n337k2_640

Az elérzékenyült pillanatok után minden hölgyet virággal köszöntöttek, akik nagy örömmel fogadták ezt a kedvességet, és süteménnyel, pogácsával vendégelték meg férfitársaikat.