A hit gyertyája lobbant lángra

Az első adventi gyertyát december 3-án 5 órakor gyújtották meg Józsa központjában.

Advent első vasárnapjára ünnepi díszbe öltözött a Józsapark. A hatalmas karácsonyfa mellé odakerült az adventi koszorú, és a gyerekek kedvence, a betlehemes házikó is. A természet is gondoskodott az ünnepi hangulatról: hófehérre festette a tájat, igazi ünnepváró díszlettel ajándékozva meg bennünket.

Fél öttől karácsonyi énekek és vidám gyermekzsivaj töltötte meg a teret. Az apróságok a Gönczy Pál Utcai Óvodából érkeztek, hogy ünnepi műsorral szórakoztassák az adventi gyertyagyújtásra érkezőket.

agyertya1_640

Az első adventi gyertyát Balázs Ákos, önkormányzati képviselő gyújtotta meg pontosan 5 órakor. Köszöntőjében elmondta, hogy mennyire fontosnak érzi az ilyen közösségi alkalmakat, amelyek erősítik az összetartozás érzését. Három éve már nemcsak a gyereknapon és a szüreti napon várják közös ünneplésre a településrész lakóit, hanem – jó hagyományt teremtve – az adventi időszakban is. Köszönetét fejezte ki, hogy a józsai oktatási intézmények és a történelmi egyházak támogatják ezt a kezdeményezést, így családias hangulatban, közösen készülhetnek Józsa lakói a karácsonyra.

dsc_4718_resize_640

Tóth László atya a római katolikus egyház képviseletében mondott áldást a jelenlévőkre.  Az advent, a várakozás fontosságáról beszélt. Akkor, amikor a szeretet küldöttének születésére várakozunk, nagyon fontos a hit szerepe. Épp ezt a hitet jelképezi az első gyertya, ami advent első vasárnapján felgyulladt. Ugyanígy lobban lángra bennünk a jóság és a szeretet a várakozás során, és ez az, ami összeköti a keresztény embereket egymással.

dsc_4657_resize_640

A köszöntők után Kanczel Bíborka és Kanczel Csenge tolmácsolásában népi karácsonyi énekeket hallhatott a közönség, és karácsonyi dalokkal, verssel köszöntötte a résztvevőket a Gönczy Pál Utcai Óvoda Tulipán csoportja is.

dsc_4763_resize_640

Az ünnepi műsor után Juráskó Róbert, a Józsai Település- és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, s ezúton tisztelettel és szeretettel meghívta a józsai lakosokat a Józsai Közösségi Ház és a JÓTEKE további karácsonyi rendezvényeire, a december 10-i családi délutánra és a 17-i harmadik közös gyertyagyújtásra. LÁSD PROGRAMOK!

Az adventi program  végén forró teával és aprósüteménnyel vendégelték meg a résztvevőket a szervezők a közösségi összefogás jegyében. 

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN, VAGY KATT IDE!