Ezt jól kisütötték!

Sok érdeklődő vett részt a szombati ködmönujj sütésen a Józsai Közösségi Házban.

Karácsonyi süteményillat töltötte be a közösségi házat december 2-án délelőtt. Az adventi készülődés jegyében kalácssütő műhelyfoglalkozást tartottak  kezdő és gyakorló háziasszonyoknak 9 órától.  A programon a résztvevők megismerkedtek a hagyományos kelt tészta receptjével, majd Benke Istvánné Piroska szakmai útmutatása alapján minden résztvevő kipróbálta a kelt tészta elkészítésének módját, a dagasztás menetét.

kdmn1_640

A tészta kelésének ideje alatt a résztvevők megtudhatták, hogy milyen sütemények készülhetnek ebből az alapanyagból. Bemutatót láthattak arról,  hogyan készíthetünk túrós batyut, kakaós csigát, és miként készítették eleink a hagyományos ködmönujjat, vagyis a mákos és diós tekercset. Egy rudat minden résztvevő el is készíthetett a helyszínen, és kisülve hazavihette. Az elsajátított gyakorlati ismeretek sok segítséget nyújtottak, hogy otthon is finomra sikerüljön a karácsonyi sütemény.

kdmn02_640

A csábító illatok sok vendéget csalogattak be a közös sütés helyszínére. A hely adottságai miatt csak korlátozott számban tudtak a szervezők jelentkezőket fogadni a közös sütésre, de az érdeklődők rövid bepillantást nyerhettek a tésztasütés folyamatába. Akik lemaradtak, galériánkban megtekinthetik, hogyan készült a józsai karácsonyi ködmönujj.

TOVÁBBI ÉRDEKESKÉPEK A MUNKAFOLYAMATOKRÓL A GALÉRIÁBAN VAGY KATT IDE!