Történelembõl jeles!

A „Gyökereim földedbe kötnek” történelmi vetélkedő területi döntőjén második és negyedik helyezést értek el a Gönczy Pál Általános Iskola tanulói.

tv_01_resize_640

Október 28-án, pénteken 9 órától rendezték az általános iskola 7-8. osztályosai számára meghirdetett történelmi vetélkedőt a Józsai Közösségi Házban. A téma az első világháború volt, beleértve annak előzményeit és következményeit a századfordulótól az 1920-as évekig.

A 4-6 fős csapatok előzetes feladatot is kaptak. A kor valamelyik szabadon választott történelmi személyiségéről kellett számítógépes prezentációt készíteni, és gyűjtőmunkát végezni családjukban és lakóhelyükön, első világháborús emlékek felkutatásában.

tv_02_resize_640

A pénteki versenyen 5 feladattal kellett megbirkózniuk a csapatoknak. Volt fénykép felismerés, a kor meghatározó személyiségeiről, eseményeiről, villámkérdések, és aktivity, amiben egy-egy világháborúval kapcsolatos fogalmat kellett elmutogatni vagy lerajzolni. A helyben szerzett pontokhoz hozzáadódtak még az előzetes feladatban szerzett pontszámok is, és így alakult ki a végeredmény. Amíg a zsűri a pontszámokat összesítette, a versenyzők megtekinthették a Kerekes fiúk Nagy Háborúja című, első világháborúhoz kapcsolódó kiállítást is a közösségi ház galériájában.

Összesítésben a mikepércsi csapat mögött második helyezést ért el a versenyben a Gönczy Pál iskola Legendák csapata, harmadik helyen a Kis TK  végzett, negyedik a Gönczy Doberdó Hősei csapata lett, ötödik helyen a sárándi diákok  végeztek.  

tv_03_resize_640

Gratulálunk az eredményes szerepléshez!