A két józsai ironman idén is behúzta

Július 29-én rendezték meg Nagyatádon az ország egyetlen hosszú távú triatlon versenyét, ahol a táv idén is a szokásos volt: a 3800 méter úszást, a 180 km kerékpározást és a 42 km futást kellett teljesíteni a 33 fokos kánikulában.

Józsát ketten képviselték, a 7x Ironman Molnár Sándor, aki 71 évesen vágott neki az embert próbáló távnak, míg Szilágyi Zsolt 2x Ironman ezúttal váltóban indult, és a futást választotta. (Ironman, azaz vasember cím illeti azt, aki a fenti távot maximum 16 óra alatt teljesíti.)

crna1_700

"Sanyi papa" 8x Ironman lett. Idén, csak úgy, mint tavaly, ahol elindul gyakorlatilag mindenhol toronymagasan nyeri a korosztályát távtól függetlenül, azaz a 70-74 évesek versenyét. A nagyatádi versenyen is bő egy órával nyert a második helyezett előtt, ideje 14 óra 36 perc lett.

crna2_676

Megtudtuk, hogy ősszel már egy Világkupa futamra készül, melyet Horvátországban tartanak, és ahol majd középtávon kell neki helyt állnia, ezúttal már a nemzetközi mezőnyben.

zsolt_s_csapata_672

Szilágyi Zsolt csapata, a Debreceni Gepárdok 10 óra 20 perces összidővel teljesítette a távot. Zsolt a 42 kilométert 3 óra 38 perc alatt lefutva teljesítette.

Gratulálunk a vasembereknek!

CÉRNA facebook oldala ITT érhető el!