Nyári táborok a Gönczyben

MANÓK, TÜNDÉK, MÁGUSOK népesítik be a Rózsavölgyi Gyermekkertet a nyári szünet napjaiban. 142 gönczys diáknak kínált kihívást Erzsébet napközis táborában iskolájuk.

Június utolsó előtti hetében a "Manóképző" táborban a kézművesség volt a legfőbb tevékenység. Naponta szebbnél szebb alkotások kerültek ki az aprócska gyermekkezekből. Sokféle anyaggal és technikával ismerkedtek meg, használtak szalvétatechnikát, fonallal, dekorfilccel, dekorgumival, hánccsal, dolgoztak, megismerkedtek az üvegmozaikkal. A gyerekek nagy lelkesedéssel készítették el kincseiket, melyeket az utolsó nap táborzáró kiállításon mutatták meg szüleiknek.

gkp_1_600

A "Tündérképzőbe" július első hetében azokat a 4-6. osztályos gyerekeket fogadták, akiknek fontos környezetük védelme. Ők, ökoiskolás projektekben dolgoztak, kertészkedtek. Mágus nem lehet akárki. Először is ki kell járni a 7. osztályt, aztán meg el kell mélyedni a természettudományos gyakorlatokban. S ha a jelölt minden próbát kiállt, augusztus 21-től egy héten át a gönczys MÁGUSCSAPAT tagjaként táborozhat. A táborban a tudomány varázslatos világában kísérletezhet, kutathat.

gkp_2_600

Persze egy tábor a "tanulnivalókon" túl, mindenféle programot kínál, kirándulást a Tisza-tó vadregényes világához, sok-sok játékot, sportot, közös főzőcskét, új barátokat, csapatot.

A Gönczy Iskola pedagógus közössége az Erzsébet program pályázati támogatásával segíti a gyerekek aktív pihenését a nyári vakációban.

gkp_3_300