A lélek hangja szól a csendbõl

Kovács Ágnes portréfotóiból nyílt kiállítás a Józsai Közösségi Házban.

„Egy istenarc van eltemetve bennem,
Néha magamban látom, néha másban”

Reményik Sándor e szavaival nyitotta meg Felföldi László atya Kovács Ágnes fotókiállítását április 22-én. A bemutatott képek legnagyobb része idős emberek portréit ábrázolja. A fotók nem az idős emberek hétköznapjait ábrázolják dokumentumszerűen, hanem üzenetet közvetítenek a néző felé: a lelki gazdagság, a belső béke üzenetét.

csend1_resize_640

A kiállítás „A csend hangja” címet kapta. A bemutatott képek csendre intenek, hogy a megszülető csendben megszólalhasson bennünk is a béke, az élet kiteljesedésének üzenete. Ahogy Kovács Ágnes megfogalmazta a megnyitó ünnepségen művészi hitvallását: ő a lélek mélységélességére fókuszál. Üzenetet közvetít, s aki nyitott rá, felismerve saját belső végtelenjét, találkozik a másik ember végtelenjével, aki a fényképről tekint rá.

csend2_resize_640

A kiállított portrék sorát kiegészíti egy-egy őszi fotó is. A természet ősszel a legszínesebb, s ez a színgazdagság azt üzeni számunkra, hogy az emberi élet ősze, az időskor sem dráma, hanem a lelki gazdagság, a beteljesedett élet derűs békéje. Ez a titok az, amiről  a belső csend mesél. A képeket Thomas Merton, trappista szerzetes csend ihlette gondolatai egészítik ki. Ezek az idézetek vezetik a nézőt a belső béke felé, kimondva a végső igazságot: nem mi visszük a keresztet, hanem a kereszt visz minket …az örökkévaló mindenségbe.

csend3_resize_640

A kiállítás május 22-ig látogatható a Józsai Közösségi Ház galériájában hétköznapokon 10-től 19 óráig, szombatonként 9-től 13 óráig.

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN!