Tervek szerint ilyen lesz a Józsai Sportcentrum

Debrecen Város Közgyűlése még 2015. áprilisi ülésén döntött arról, hogy a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft, mint a város sportfeladatokat megvalósító cége - TAO pályázati konstrukció keretén belül – sportcélú beruházási, felújítási pályázatokat nyújtson be. A pályázat sikeres elbírálása esetén már 2017. tavaszán elkezdődhet az új Józsai Sportcentrum felépítése.

1lt_resize_745

A tervek szerint a két műfüves labdarúgó pálya mellett, két rekortán kombinált kosár- és kézilabdapálya, egy futópálya, valamint egy kondipark kialakítására is sor kerülne. A kiszolgáló épületben pedig korszerű öltözőt, büfé-klubhelyiséget álmodott meg a tervező terasszal illetve ehhez kapcsolódik a fedett lelátóval.

2lt_resize_745 

Barabás Lajos építész egy olyan épület képzelt el a területre, mely elhelyezkedését, feltárulását tekintve integrálódik a különböző sporttevékenységek közé és így minden pontból folyamatos vizuális kapcsolatot biztosít.

3lt_resize_745

Ez a viszony kölcsönös, hiszen a sport gyakorlói is állandó és folytonos rálátással rendelkeznek más sportágakra, illetve magára az épületre. Ez különösen akkor szerencsés, ha egy család vagy más csoportok különböző érdeklődésű tagjait tartja össze, azaz lehetővé teszi az egy időben több helyen megvalósítható közös programot. Erre a szándékra erősít rá az épület előtt elvezető, a pályákat körülölelő futókör, a közösségi tér és a büfé-klubhelyiség transzparens terei. A büfé-klubhelyiségből és a közösségi térből az egész terület belátható, akárcsak a teraszról és a lelátóról. Az épület úgy lett megtervezve, hogy az előtéren keresztül könnyen kapcsolható az épület egy későbbi második ütemhez.

4lt_resize_745

A Város szándéka szerint az első ütemben elkészül a kiszolgáló épület és a két műfüves labdarúgó pálya, az önkormányzati ciklus végére pedig a teljes beruházás megvalósulhat.

5lt_resize_745