27. Józsai Gyermeknap: így látták a gyerekek

Június 4-én immáron 27. alkalommal került megrendezésre a Józsai Gyereknap a Józsai Közösségi Ház és a Józsai Település- és Közösségfejlesztő Egyesület szervezésében. Rendhagyó beszámolónkban megkérdeztük a gyerekeket, nekik hogy tetszett az idei gyermeknap.

A szervezők rengeteg programot kínáltak, amiből kedvükre válogathattak a látogatók reggel fél tíztől egészen éjfélig. Láthattunk rajz kiállítás megnyitót, fúvós zenekart, bábszínházat, ügyes fellépőket, csoportokat a színpadon. Eközben az ugrálóvárak és a füves területen felállított vidámpark is teltházzal üzemelt. De lehetett kézműveskedni, markológépet kipróbálni, lovagolni, lovaskocsizni, repülni siklóernyővel A már lassan hagyományos családi vetélkedőre is sokan beneveztek, és teljesítették a feladatokat. A napot a SuperStereo együttes koncertje koronázta meg 18 órától, majd ezt követően a Kísérleti Stádium együttes lépett fel.

gy001_640

A nap során a legilletékesebbeket, a gyerekeket kértük meg, hogy mondják el a véleményüket, mi tetszett nekik a legjobban a Józsai Gyereknapon.

A közösségi házban működő gyermekcsoportok közül először a Varázskéz rajzszakkör tagjai nyilatkoztak:

- Nagyon örültünk, hogy egy kiállításon bemutathattuk azokat a képeket, amiket egy év alatt készítettünk, így sokan  megnézhetik. Sanyi bácsi nagyon jó fej, sokat lehet tőle tanulni. Egy perc alatt le tud rajzolni egy lovat. Kár, hogy most helyezéseket nem osztottak, de majd megyünk rajzversenyre, és ott nyerhetünk.

 gy002_640

Az akrobatikus rock and rollos lányoknak is hasonló volt a véleményük:

- Örültünk, hogy felléphettünk a nagyszínpadon, és jól sikerült a produkciónk. Az egész műsor nagyon tetszett, sok minden volt benne, nem volt unalmas.

A legkisebbeknek természetesen a bábszínház volt a kedvencük.

- Amikor röptették a sárkányt a gólyalábasok, az nagyon tetszett – nyilatkozta az 5 éves Áron.

- Nekem az angyal tetszett legjobban, nagyon szép volt, ahogy lengette a szárnyát – mondta a 9 éves Vanda.

A vidámpark színes forgatagában is volt mindenkinek kedvence, amit többször is kipróbált. A  sárkányos hullámvasút és a dodzsem volt a sláger, bár ez utóbbinál néha parázs vita alakult ki, mert a fiúk szándékosan nekivezették a járművüket a lányok kocsijának, és a lányok nem értékelték az ismerkedés ezen szokatlan módját. Volt, akinek a legnagyobb élménye az volt, hogy sikerült a célba lövésen a bagoly fülét eltalálnia, volt aki annak örült legjobban, hogy a célba dobáson nem talált el semmit, mégis kapott ajándékot.

gy003_640
A családi vetélkedő nyertesei 

A vidámparktól távolabb, a zöldterület csendesebb részén a családok küzdelme folyt. Összesen 23 család indult a megmérettetésen. A szoros pontversenyben 85 ponttal 3. helyezést ért el a Tőzsér család, ők ingyenes családi hintózáson vehetnek részt. A második helyen két 86 pontos család osztozott: A Tripók és a Várkonyi-Mányi csapat, akik a Bikers Caffe étterembe szóló családi vacsorajegyet nyertek. A Tripók család tagjai – akik második helyezést értek el a családi vetélkedőn – elmondták: nagyon örülnek, hogy több helyszínen is zajlik a verseny, és olyan versenyszámok is vannak, mint lovaglás, labdajátékok, lövészet, ami szabadtéren zajlik, és lehetőséget ad az ügyesség mellett a mozgásra is. Az első helyezett az igen szoros mezőnyben a 88 pontot szerző Venter család lett. Nyereményük egy Fiat Tipó tele tankkal a Pappas Autó jóvoltából. Gratulálunk nekik, és jó utat a kiránduláshoz.

A nap végén, fagyizás közben elmondhatták a gyerekek a Józsa újság olvasóinak, mi kell az igazi gyermekörömhöz:

- A verdás forgó. (Máté, 6 éves)

- Vattacukor. (Ágoston, 10 éves)

- Felfújható bálna. (Anna, 7 éves)

- Arcfestés (Eszter, 10 éves)

- Családi vetélkedő. (Pistike, 12 éves)

- Sárkányrepülőzés .(Laci és Tomi, 10 éves)

- Lovaglás. (Timi, 9 éves)

- Koncert. ( Dorka, 13 éves)

Ezen a napon, a gyermekek ünnepén, mindez teljesült. A kis szívekben megszületett vágyak valósággá váltak. Az örömtől sugárzó arcok mind arról tanúskodtak, amit Bogi, Vivi, Zsófi, Zsolt, Oli, Fruzsi, Joci, és sokan mások mondtak:

- Nagyon szuper volt, rengeteg volt a játék, és mindenki nagyon vidám volt! Ez volt életünk legszebb napja!

gy004_640

200 képes KÉPGALÉRIÁNK ELÉRHETŐ ITT!