Megemelik az alsójózsai óvoda gyereklétszámát

Öt helyett hat óvodás csoportot indítanának az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában szeptembertől, mert egyre több család költözik ki a városrészbe és sok a gyerek.

Az Alsójózsai Kerekerdő Óvodába jelenleg csak 130 kicsi jár, pedig évek óta sokkal többen jelentkeznek hozzájuk, mivel egyre több 3-4 gyermekes család költözik ki a városrészbe. A józsai intézményben emiatt fejlesztésre van szükség. A tervek szerint egy foglalkoztató szobát alakítanák át azért, hogy szeptembertől több gyereket tudjanak fogadni. Az oktatási bizottságban kedden arról döntöttek, hogy támogatják a csoportlétszám emelését az óvodában, így az alapító okirat módosításával 150 főre emelnék a felvehető gyerekek számát.

oktbiz12_560

- Nagyon örvendetes nyilván az a lehetőség, ami adódott. A  nagyobb családok kiköltözése indukálta az óvodai csoportbővítést, tehát növekedett a gyereklétszám - nyilatkozta Szabó Gyula az Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

Azzal, hogy több gyerek érkezik az óvodába, több nevelőre is szükség van. Az előterjesztés szerint a csoportlétszám fejlesztésével két óvónőt, egy dajkát és két pedagógiai asszisztenst is felvesznek az intézménybe.

- Az óvodában bővül a gyereklétszám, így a csoportok számát ötről hatra emeljük, így a közalkalmazottak számát is húszról huszonöt főre emeljük - közölte Becsky István a bizottság alelnöke.

Az oktatási bizottság egyhangúlag elfogadta az előterjesztést. A csoportlétszám emeléséről várhatóan csütörtökön dönt a városi közgyűlés.

Forrás videóval:

http://www.dehir.hu/debrecen/megemelik-az-alsojozsai-ovoda-gyerekletszamat/2016/04/