Településünk vendége volt április 22-én Szaniszló Ferenc

A jövőnket érintő társadalmi kérdésekről, a nemzetünk és családunk sorsát alakító gazdasági és politikai tényezőkről hallhattunk előadást a Józsai Közösségi Házban.

Az ismert televíziós műsorvezető a Józsai Hagyományőrző Egyesület és a Józsai Turul Egyesület meghívására érkezett településünkre. A Helyünk itthon és a nagyvilágban című előadás igyekezett alternatívát mutatni a jelenlegi, éles vitákkal tarkított politikai helyzetben a nemzetünk iránt felelősséggel gondolkodóknak. A több mint 150 részvevő az előadás első részében rövid történelmi áttekintést kapott a magyarság szerepéről, a régmúlt letűnt birodalmaival való kapcsolatáról. A második részben a jelenkor problémáiról szólt, kiemelve az egyének felelősségét nemzeti identitásunk megőrzésében, és az aggasztó népességcsökkenés megállításában. Előadásában kifejtette, hogy lehet optimista jövőképünk, ha saját utunkat járjuk, és nem más népek ideológiai útmutatásait követjük.

szaniszlo1_640_640

Az előadás végén a nézők is tehettek fel kérdéseket a jelenlegi kül- és belpolitikai eseményekkel kapcsolatban.

A közeli településekről és a határon túlról érkező hallgatóság nevében köszönjük ezt a tartalmas előadást a szervezőknek, és nagy érdeklődéssel várjuk a következő programjukat is.

szaniszlo2_640_640