Lorántffys hírmozaik

Négy rövidhír a Lorántffyól: sikerek és érdekes események.

Tavaszi sikerek a Lorántffyban

Nem mindennapi sikereket értek el a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói az elmúlt hónapban.

Bacsó Dorottya negyedik osztályos tanuló kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet. A Bonyhádon megrendezett Lotz János országos helysírási és szövegértő versenyen az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Más tantárgyból  is született kimagasló teljesítmény, hiszen a Debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolában rendezett városi informatika versenyen Cs. Varga Ferenc negyedik osztályos tanuló utasította maga mögé a megyeszékhely többi versenyzőjét.

A gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak, Lendvai Enikőnek és Pataki Angélának ezúton is gratulálunk és további hasonló szép sikereket kívánunk! 

 

Víz világnapja

Saint- Exupérynél kevesen fogalmazták meg szebben azt, hogy mit jelent az élővilágnak a víz: "Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában a környezettudatos nevelés jegyében több helyszínen több módon hívták fel a figyelmet a víz jelentőségére. Az interaktív feladatok, illusztráció készítés és játékos vetélkedők mellett a nagyobbak kék öltözékben formáztak H2O formát. 

 

Húsvét a Lorántffyban 

Tojásfestés, tojáskeresés, húsvéti kézműveskedés és természetesen locsolkodás - számos húsvétváró tevékenységet szerveztek a Lorántffy pedagógusai a feltámadás ünnepére készülődve - a gyerekek nagy örömére.

 

DÖK nap a Lorántffyban 

Kevés olyan dolog van a diákok életében, amit annyira várnak , mint a diákönkormányzati napot. Ennek az időpontjára keresve sem lehet jobb napot találni, mint április elsejét, bolondok napját. Erdei futóversenyek, asztalitenisz bajnokság, tréfás vetélkedők tették emlékezetessé ezt a tanulásmentes napot. A különböző megmérettetések fénypontja a tanár- diák röplabdamérkőzés volt, amit ebben a tanévben a pedagógusok csapata nyert szoros küzdelemben.

dk_640_640