Programajánló: Péntek esti tanyázó

Január 15-én pénteken 17.30-kor ismét lesz tanyázó. Lesz csigakészítés, beszélgetés, zene, tánc. A résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatják ennek a népszerű tésztafajtának a készítését. Akik már tudják, megtaníthatják másoknak!

Akik ismerik a vidéki életet, azok előtt nem ismeretlen időtöltés a „tanyázás”. Sokaknak fűződik kellemes emléke, élménye ezekhez a kötetlen, beszélgetős alkalmakhoz.

Helyi kezdeményezésre indítottuk el – 2015. november 20-án – a Péntek Esti Józsai Tanyázót, ezt a közösségi együttlétet. Nem fogalmaztunk meg különösebb elvárásokat. Célunk: kellemes időtöltés megélése közösségben, ahol bárki találhat olyan tevékenységet, amelyben örömét leli, illetve ő maga is megoszthatja a tudását másokkal.

Szívesen látunk a közösségi házban minden betérőt, gyermeket, fiatalt, idős embert, családot, egyedülállót. Minden alkalommal több és más lehetőséget kínálunk: szöszmötölő- kézműves foglalkozás, daltanulás, néptánc, citeramuzsika, fafaragás, kötetlen beszélgetés.

A jövőben szeretnénk az ünnepkörökhöz, jeles napokhoz kapcsolni tevékenységünket, ajánlatunkat.  A „tanyázó” rugalmas, alkalmazkodik a jelenlévők hangulatához, kívánságához, érdeklődési köréhez. A Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házának munkatársaiként szeretnénk mi is hozzájárulni ahhoz, hogy sokan és sokszor élhessék meg az érzést: közösségben, JÓZSÁN ÉLNI JÓ!

csigakszts_640_640

A Péntek Esti Józsai Tanyázó januári alkalmai:

Január 15. péntek, 17.30.: Csigacsinálás, beszélgetés, zene, tánc. A résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatják ennek a népszerű tésztafajtának a készítését. Akik már tudják, megtaníthatják másoknak!

Január 29. péntek, 17.30.: Farsangi előkészületek