A gyalogosok biztonságáért

A Józsapark mögötti szervizúton Debrecen Város november hónapban burkolati küszöböt telepíttetett azért, hogy a gyalogosok átkelése a Józsapark és a Tócó-híd között biztonságosabbá váljon.

Az Alsó-Józsa irányából a Józsaparkba, illetve vissza, valamint a játszótér és a józsaparki parkoló között a gyalogos forgalom nagyon intenzív. Emiatt szükségesség vált valamilyen gyalogos átkelést segítő közlekedési elem kialakítása.

lassito_640

A közlekedési szakemberek megvizsgálták gyalogos-átkelőhely kialakításának a lehetőségét is, de itt a burkolati küszöb telepítésére volt lehetőség. A táblákkal és sárga felfestéssel is megjelölt forgalomlassító akadályt a gépjárművel közlekedők csökkentett sebességgel közelítik meg, így a gyalogosok (és kiemelten a gyermekek) sokkal biztonságosabban kelhetnek át azon. A burkolati küszöb kialakításának költségeit az önkormányzat saját forrásból biztosította - tájékoztatta lapunkat a DMJV polgármesteri hivatalának sajtóosztálya. Természetesen a józsapark felőli járdaszakasz hozzá lesz igazitva az újonnan kialakított  és felfestett átkelőhelyhez.